Viktor Orbán verdedigt Polen tegen de EU(SSR): “Wie Polen aanvalt, valt heel Midden-Europa aan”

A leader wilt Balls

Ondersteuning en Visegrad-partners: de Hongaarse minister-president Viktor Orbán (foto) heeft de juridische stappen van de EU tegen Polen vanwege de vermeende schending van democratische “fundamentele waarden” zinloos genoemd. De kritiek op Polen zou unfair zijn en onterecht, verklaarde Orbán afgelopen vrijdag in zijn reguliere radio-interview. Zijn land zou iedere poging blokkeren om van Polen het stemrecht in de EU af te pakken.

Duits - Zuerst

Orbán, die zelf enorm onder vuur ligt vanuit Brussel, zei letterlijk: “We moeten aan de EU duidelijk maken dat het zinloos is om deze procedure tegen Polen überhaupt te starten, omdat ze geen kans van slagen heeft, want Hongarije zal er zijn en een niet te overmeesteren blokkade vormen.” En: “Wie Polen aanvalt, valt heel Midden-Europa aan.”

De Europese Commissie had in een tot nu toe unieke stap een procedure tegen Polen opgestart. Om op te treden regen de hervorming van Justitie door de Poolse regering activeerde de Brusselse autoriteit Artikel 7 van het EU-verdrag, aan het einde waarvan het onttrekken van stemrechten zou kunnen staan. Daarvoor is echter een unanieme beslissing in de EU nodig, die gezien het standpunt van Hongarije nauwelijks mogelijk lijkt.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

https://ejbron.wordpress.com/2017/12/28/viktor-orban-verdedigt-polen-tegen-de-eussr-wie-polen-aanvalt-valt-heel-midden-europa-aan/