Er wordt meer gemoord in NL, vooral door gekkies!

Goedemorgen mede-Nederlanders! Wij hebben slecht nieuws voor u: voor het eerst in jaren is het aantal gevallen van moord en doodslag in Nederland gestegen.

En die stijging is behoorlijk: 159 gevallen, tegen 108 precies een jaar geleden, leert een blik in de moordatlas 2017 ons. Opvallend is dat het aantal moorden door een ‘verward persoon’ het sterkst lijkt te stijgen. Bijna één op de zes moorden wordt gepleegd door een ‘gekkie’.

Oh sorry! Dat mogen we eigenlijk niet zo stellig zeggen. Pas wanneer de rechter zegt dat iemand een stoornis heeft, dan is dat ook zo. En de meeste moordenaars van 2017 moeten nog voor het hekje verschijnen. Foutje.

De toenemende problemen met ‘verwarde personen’ is al jaren een zorg. Door bezuinigingen (of falende zorginstellingen) belanden ze steeds vaker op straat wanneer dat niet de bedoeling is. De Rotterdamse korpschef Frank Paauw luidde hierover twee weken geleden nog de noodklok door te stellen dat er meer doden vallen door ‘verwarde mensen’ dan door terreur.

Desondanks daalde het aantal moorden jarenlang achter elkaar. Waarom dan zo’n plotselinge grote stijging? Volgens Eric Slot van moordatlas zijn in alle ‘genres’ het aantal moorden gestegen en dat komt doordat we in Nederland door de aantrekkende economie nu meer doen en elkaar dus vaker tegenkomen.

Daarnaast hadden we in 2017 meer asielzoekers, dus vanzelfsprekend meer moorden in die categorie. Hetzelfde geldt voor Oost-Europeanen, dus ook meer moorden daar. En de problemen met het Turkse referendum, dus ook meer moorden in de Turkse gemeenschap, meldt het AD

Niks om u druk om te maken dus!

https://www.powned.tv/artikel/er-wordt-meer-gemoord-in-nl-vooral-door-gekki