‘Salafist’ Aboutaleb is een oerconservatieve moslim

Burgemeester Rotterdam is product van PvdA-dromerijen over multiculturele samenleving

Aboutaleb

Een poeslief interview op eerste kerstdag met de burgermeester van Rotterdam, Achmed Aboutaleb, leverde een goudmijn aan informatie op. Zoals de bewering ‘Tegen het salafisme hoeven we geen beleid te ontwikkelen, want dat zou gericht zijn tegen 1,7 miljard moslims in de wereld. Iedere moslim is een beetje een Salafist, in de zin dat ze voorgangers zijn van hun geloof.’ Aboutaleb maakt zich bovendien elke ochtend om 7 uur op voor de spirituele jihad op het Rotterdamse stadhuis. Voor wie het nog niet door had: Aboutaleb is een oerconservatieve moslim.

In een interview met Frenk van der Linden gaf Aboutaleb aan dat hij niet wil dat zijn dochters relaties hebben met niet-islamitische mannen en dat Nederlandse welzijnswerkers zich beter niet kunnen bemoeien met islamitische vrouwen die onderdrukt worden.

Voor de meerderheid moet het een eer zijn de minderheid iets te gunnen, zegt kersttijd-filosoof Aboutaleb. Wat een Ghandiaanse wijsheden. Wat zou het mooi zijn als moslims die zelf eens zouden toepassen, maar op dat kerstgeschenk wachten minderheden in islamitische landen tevergeefs. Vrijheid van onderwijs en vrijheid van godsdienst zijn er voor moslims in Nederland al, net als voor iedereen. Laat de goede man eens in een spiegel gaan kijken. Aboutaleb vraagt om privileges voor moslims die andere minderheidsgeloven niet hebben. We wachten dan ook op het moment dat Aboutaleb gaat pleiten voor joodse en boeddhistische nationale feestdagen en joodse en boeddhistische gebedsruimten bij de overheid en op universiteiten.

EO-er Van den Brink kent de mores van de multiculturele samenleving en stelde zich het hele interview lang gepast onderdanig op richting de islamitische hoogwaardigheidsbekleder. Misschien is het de Rotterdamse burgervader daarom een beetje in zijn bol geslagen. Zo kwamen we te weten dat Aboutaleb de ambitie heeft Mohammed na te volgen. We gaan er maar niet van uit dat Aboutaleb binnenkort met vier vrouwen, een ervan met de leeftijd van negen jaar, op het Iftar diner van de politie Rotterdam verschijnt. Doelde hij wellicht op zijn eigen variant op de Hidjra, de tactische vlucht van Mohammed uit Mekka naar Medina? Is hij Amsterdam – waar promotie hem is ontglipt – ontvlucht en gebruikt hij nu Rotterdam om aanhang te winnen en glorieus terug te keren om de macht in de PvdA te grijpen? We wachten in spanning af.

Concluderend: Aboutaleb is het product van PvdA-dromerijen over de multiculturele samenleving, waarin de PvdA voor eeuwig aan de macht ging blijven via de stemmen van moslims. Zelf lijkt Aboutaleb nog niet helemaal door te hebben dat hij een instrument was in de handen van opportunistische baantjesjagers van de PvdA. De kiezers – slimmer en veel meer street wise dan de bestuurskundigen die het Binnenhof bevolken – hadden het wel door en hebben de PvdA electoraal bij het grof vuil gezet. En Aboutaleb? Die kan altijd nog lijsttrekker van NIDA worden.

Lees hier het hele artikel: http://cult.tpo.nl/2017/12/27/aboutaleb-oerconservatieve-moslim/