EU en Facebook gaan internet actief censureren!

Het begin van de Europese Politiestaat

And so it begins. Eerst werd kiddie pr0n gebruikt als argument om het internet af te schilderen als een eeuwige broedplaats van misdaad en verderf, daarna werd ‘terreur’ het argument om het hele web van hogerhand te gaan monitoren, en nu worden ‘xenofobie en racisme’ gebruikt als smoesjes om de VvMU te beknotten.

Ditmaal heeft de regressieve overheid van de Europese Unie een convenant getekend met het internet zelve: met Facebook, Twitter, YouTube, Google en Microsoft hebben ze een gedragscode opgesteld om zogenaamde “haatzaaiende boodschappen” op internet tegen te gaan. In de video hierboven, uit september vorig jaar, zagen we al dat Angela Merkel (gekozen democratisch maar steeds minder geliefd politica) een pact probeerde te sluiten met Mark Zuckerberg (ongekozen internetondernemer met een monopolistische positie online en een sterke drang om te bepalen wat Goed en Fout is) om te bepalen wat de Fatsoensnorm van het Internet moet zijn.

Hun gesprek ging toen specifiek over de (reacties op de) massamigratie waar Merkel toe heeft uitgenodigd, en hoe onwelgevallige meningen daarover gefilterd kunnen worden. Welnu. ‘AZC NEE’ zou dus heel goed binnenkort wel eens een VERBOTEN lettercombinatie kunnen worden op het internet.

Tuurlijk, het convenant (hele tekst in pdf) rept over het belang en de bescherming van free speech, maar termen als “tolerantie” en “respect” zijn geen meetbare waarden, dus er zit een heleboel rek tussen wat kan worden gezien als ‘free speech’ en ‘hate speech’.

Wat precies wel en niet mag, staat niet in het convenant. Dat vertellen ze je pas nádat je over hun schreef bent gegaan. Maar je hoeft er maar een willekeurig lijstje voorbeelden van Europese Policor Taliban op na te slaan om te weten dat een woord als ‘dobberneger’ of ‘kopvod’ straks ook onder DSM-V de nieuwe “Gedragscode” valt. Dat biedt dus volop nieuwe kansen aan dit soort klaaglaven. RIP internet, je was een leuke vrijplaats zolang het duurde. Nu allemaal je bek houden svp.

https://www.geenstijl.nl/4900772/internet_kapot_gegrunbergd_door_eu/

Stop gun. Prohibited entry of weapons. Colt crossed out. Emblem