2018: De islamitische toekomst van Europa!

(Door: Guy Millière – Vertaling: “Wachteres” & “Henk V.”)

Europese leiders laten na hun eigen beschaving te verdedigen. In plaats daarvan eisen ze dat naar alle culturen op dezelfde manier moet worden gekeken. Zij lijken zich gewonnen te hebben gegeven!

Opiniepeilingen laten zien dat de Europeanen pessimistisch zijn en dat zij denken dat de toekomst er somber uit zal zien. Uit opiniepeilingen blijkt ook dat de Europeanen niet langer vertrouwen hebben in degenen die hen regeren, maar zij hebben het gevoel dat hen geen keuzemogelijkheid wordt gelaten.

De terroristische aanslag in Barcelona heeft dezelfde reactie gekregen als alle grootschalige terroristische aanslagen in Europa: tranen, gebeden, bloemen, kaarsen, teddyberen en plechtige verklaringen dat  “islam vrede betekent”. Toen mensen bijeenkwamen om strengere maatregelen te eisen tegen de toenemende invloed van het islamisme over het hele continent, werden ze geconfronteerd met een “antifascistische” protestbijeenkomst. Moslims organiseerden een demonstratie om de islam te verdedigen; zij beweerden dat moslims die in Spanje wonen de “voornaamste slachtoffers” van terrorisme zijn. De voorzitter van de Spaanse Federatie van Islamitische Religieuze Genootschappen, Mounir Benjelloun El Andaloussi, sprak over een “samenzwering tegen de islam” en zei dat terroristen “instrumenten” van islamofobische haat waren. De burgemeester van Barcelona, Ada Colau, jammerde voor de camera’s en zei dat haar stad een “open stad” zou blijven voor alle immigranten. De gouverneur van Catalonië, Carles Puigdemont, gebruikte bijna dezelfde taal. Premier Mariano Rajoy, de conservatieve premier van Spanje, was de enige die het jihadistische terrorisme bij de naam durfde te noemen. Bijna alle Europese journalisten hebben gezegd dat Rajoy’s woorden te hard waren.

Belangrijke Europese kranten, die de verschrikking nog eens beschreven, zochten naar verklaringen voor wat zij ‘onverklaarbaar’ bleven noemen. Het vooraanstaande Spaanse dagblad El Pais schreef in een redactioneel artikel dat ‘radicalisering’ het bittere fruit is van de ‘uitsluiting’ van bepaalde ‘gemeenschappen’ en voegde daaraan toe dat het antwoord erop meer ‘sociale rechtvaardigheid’ is. In Frankrijk suggereerde Le Monde dat terroristen “haat willen ontketenen” en benadrukte dat de Europeanen ‘vooringenomenheid’ moeten vermijden. In het Verenigd Koninkrijk legde The Telegraph uit dat ‘moordenaars het Westen aanvallen, omdat het Westen het Westen is, niet om wat het doet’ – maar de krant sprak van ‘moordenaars’, niet van ‘terroristen’ of ‘islamisten’.

Lees hier het hele artikel:  https://ejbron.wordpress.com/2017/09/08/de-islamitische-toekomst-van-europa/