DICTATUUR: Rutte wil aanpak discriminatie sociale media!

Rutte: aanpak discriminatie sociale media heeft hoge prioriteit (bekijk ook de video’s)

Het kabinet roept mensen op om vooral aangifte te doen van discriminatie op sociale media. Uit onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat het Openbaar Ministerie maar een kwart van de aangiftes bekijkt. “Maar het is echt verschrikkelijk belangrijk dat mensen het bij de politie melden”, zegt premier Rutte. 

Ook minister Van der Steur vindt dat mensen zich niet moeten laten ontmoedigen. Hij wijst erop dat meerdere aangiften tegen één persoon de ernst van een overtreding kunnen aantonen. “En serieuze, ernstige zaken worden altijd met voorrang behandeld.”

Verdachte vinden

RTL meldde gisteren dat het OM zijn eigen richtlijn om alle aangiften van discriminatie zorgvuldig te bekijken, niet naleeft. Tussen 2005 en 2013 zijn er gemiddeld 416 aangiftes per jaar gedaan. Daarvan zouden er 123 bij het OM zijn terechtgekomen. 

“Dat is natuurlijk niet wat we willen”, zegt Rutte. Hij wijst erop dat het OM meldingen van discriminatie zeer serieus neemt, maar vanwege de hoge aantallen prioriteiten moet stellen. Daarbij wordt dan gekeken naar de ernst van de uitingen, de maatschappelijke onrust die erdoor ontstaat en naar de mogelijkheden om mensen te vervolgen. 

Rutte benadrukt dat het kabinet volledig aan de kant staat van de Marokkaanse of Turkse Nederlander die wordt gediscrimineerd, en dat die nooit het hoofd moet laten hangen en altijd de politie moet inlichten. “Wij wijzen de domme, foute, verwerpelijke neiging tot discriminatie totaal af.”

Van der Steur gaat volgende week met het OM om de tafel om te kijken of er meer aangiften kunnen worden behandeld.

https://nos.nl/artikel/2134001-kabinet-doe-aangifte-discriminatie-sociale-media.html

Nederland wordt steeds meer dictatorialer!