55 miljoen Afrikanen hebben geen drinkwater

Het gebrek aan drinkwater en sanitaire voorzieningen in de Afrikaanse grootsteden gaat steeds verder toenemen. Dat zeggen de Verenigde Naties naar aanleiding van de Wereldwaterdag, die morgen plaatsvindt. 
Het aantal mensen dat geen toegang heeft tot drinkwater in de Afrikaanse steden is gestegen van 30 miljoen in 1990 tot 55 miljoen vandaag. Ongeveer 175 miljoen Afrikanen hebben bovendien geen toegang tot behoorlijke sanitaire voorzieningen. In 1990 lag dat aantal maar half zo hoog, blijkt uit het rapport.
 
Afrikaanse steden zijn de snelst groeiende ter wereld. Op het miljard mensen in Afrika leven er 400 miljoen in steden. Bijna 60 procent onder hen -240 miljoen- leeft in sloppenwijken waar er geen toereikende watervoorzieningen zijn. (belga/svm)

https://www.hln.be/wetenschap-planeet/milieu/55-miljoen-afrikanen-hebben-geen-drinkwater~a035c4cc/

Afrika heeft en krijgt nog steeds miljoenen aan Ontwikkelingshulp. Waarom dit land nog steeds een derde wereldland is, komt omdat de bevolking weigert de ontwikkelingsprojecten te onderhouden! Zoals o.a. de waterputten! 

En wij blijven doneren! Afgevraagd kan worden: Is dit humaniteit of domheid? (klik hier): https://www.youtube.com/watch?v=bjBYjPXePXc

Nu halen wij zelfs deze “werkkrachten” met miljoenen naar Europa! Wie zijn hier nu de hersenlozen?