ISIS roept op tot aanslagen op kerstmarkten!

Terreurgroep Islamitische Staat (ISIS) heeft haar strijders opgeroepen om aanslagen te plegen op kerstmarkten in Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland. Op de afbeelding die bij de oproep hoort, knielt de Kerstman voor een beul van ISIS. “Binnenkort op jouw feestdagen”, staat erbij in de drie talen.

Via de kanalen waarmee ISIS-leiders communiceren met hun aanhangers, doen de jongste tijd heel wat afbeeldingen de ronde waarin opgeroepen wordt om aanslagen te plegen op kerstmarkten. Er zijn ook locaties op te zien als de Eiffeltoren of Regent Street.

Het bericht werd onderschept door BlackOps Cyber, een bedrijf dat zich specialiseert in het onderzoeken van het darknet. Dat duistere deel van het internet is populair bij mensen met slechte bedoelingen omdat het moeilijk in de gaten te houden is door de politie.

De afbeeldingen doen erg denken aan de foto die verspreid werd op 31 oktober van dit jaar net voor de aanslag in New York waarbij acht mensen stierven en elf gewonden vielen.

In december 2016 reed een ISIS-terrorist met een gestolen vrachtwagen in op de kerstmarkt in Berlijn. Daarbij vielen twaalf doden. Sindsdien zijn de veiligheidsmaatregelen op en rond kerstmarkten aanzienlijk verscherpt.

http://m.nieuwsblad.be/cnt/dmf20171125_03207768//?utm_source=facebook