DE EU IS DE GROOTSTE STAATSGREEP OOIT!

De EU bestaat nu uit 28 landen van Europa! LET OP: Hierover heeft NOOIT een volksstemming plaatsgevonden! De ongekozen EU is dus niet alleen  ontstaan via een staatsgreep maar is ook een ondemocratisch monster!

staatsgreep

https://www.volkskrant.nl/archief/eu-is-ondemocratisch-monster-geworden~a694997/

Bekijk onderstaande video’s:

De ESM is in elk geval een Monetaire Staatsgreep & Monetaire Dictatuur

En waarom Nederland hiervan de dupe is:

Een interessante analyse.
De Europese Unie (EU) is niet ‘Europa’. Europa, dat zijn de landen, de volkeren met hun geschiedenis en met vergevorderde (maar sterk beschadigde) sociale modellen. De EU is een politieke organisatie, een systeem van verdeling van macht (economisch, politiek, symbolisch), dat eerst geleidelijk (in de jaren 1980-1990) en vervolgens op brutalere wijze (vooral vanaf 2010) de aanval heeft ingezet op de Europese democratie en sociale organisatie (deregulering, concurrentievermogen, concentratie van rijkdom, privatiseringen, …).

Wie vandaag over de EU spreekt zoals vijfentwintig jaar geleden, toen er – al was het veraf – nog enige hoop op ‘het sociale Europa’ kon worden gekoesterd, lijdt aan blindheid.

Het onderwerp van dit artikel, dat vertrekt van een analyse van de ‘staatsgreep door de ECB’ (Europese Centrale Bank) op 13 juli 2015 en van de vele actuele debatten over een Plan B (de top van Parijs in januari, van Madrid in februari en van Berlijn in mei van dit jaar) is een onderzoek naar de tweevoudige vraag uit onze titel. Twee vragen en niet slechts één, want het zou te simpel zijn aan te nemen dat het volstaat rechtsomkeer te maken als blijkt dat een bepaalde weg doodloopt. De geschiedenis kan ons soms naar een echte impasse leiden, die in geen van de twee richtingen een uitweg (of een makkelijke uitweg) biedt…

Anders gezegd, boven een match tussen de ‘pro’- en de ‘anti’- uitstap uit de Euro (of de EU) verkies ik na te denken over wat er kan geworden van onze hoop, en dit voor beide scenario’s.

Men zal ons trouwens niet vragen te kiezen tussen één van beide, zoals men evenmin onze mening heeft gevraagd of we in de Euro of de EU moesten stappen …

https://www.globalinfo.nl/Achtergrond/is-er-nog-hoop-in-de-europese-unie-of-daarbuiten

https://ejbron.wordpress.com/2017/01/17/de-stille-staatsgreep/