Malaga. Spanje huisvest boot vluchtelingen in gevangenis

Niet alleen een logische, maar ook een effectieve beslissing!

Gevangenis Malaga

MÁLAGA – Spanje verdedigt de beslissing dat 500 migranten in de cel blijven die per boot in het land zijn aangekomen. Volgens een aantal verslagen zijn er sinds vorige week al meer dan 1.000 migranten per boot in het zuiden van Spanje aangekomen. De helft van hen werden onderschept in de zuidoostelijke regio Murcia en na aankomst werd de meerderheid die in die regio aankwam overgebracht naar de leegstaande Archidona gevangenis juist buiten Málaga.

Deze overplaatsing gebeurt omdat er simpelweg onvoldoende opvangruimte beschikbaar is voor de migranten. Nadat er kritiek kwam van groeperingen voor de mensenrechten en 20 klachten van NGO’s, verdedigde de minister van Binnenlandse Zaken, Juan Ignacio Zoido, de beslissing om de migranten op te sluiten in een gevangenis.

Hij zei aan radio Onda Cero: “We denken dat het beter is dat de migranten worden vastgehouden in een centrum met de laatste technologie, met sanitair, douches, verwarming, bedden en sport dan ze op te sluiten in kampen zoals het in andere landen gebeurt”.

Volgens eerdere verslagen heeft de ongebruikte gevangenis Archidona 1.008 kamers, een eetzaal, sportfaciliteiten maar ook klaslokalen en een haarkapper ter beschikking. Ondanks al deze faciliteiten blijven de mensenrechten-organisaties sterk gekant tegen de beslissing om de migranten in een gevangenis op te sluiten. Deze opsluiting zou een fundamentele aantasting van hun mensenrechten zijn.

https://www.spanjevandaag.com/25/11/2017/problemen-vanwege-huisvesting-honderden-migranten-in-nieuwe-gevangenis-archidona/comment-page-1/#comment-15047

RP: Allereerst een logische beslissing als er geen plaats is! Dit heeft NIETS met de schending van mensenrechten te maken, maar met een noodsituatie. Bovendien zijn de faciliteiten in deze gevangenis meer dan voldoende voor de opvang (1.008 kamers, een eetzaal, sportfaciliteiten maar ook klaslokalen en een haarkapper en uiteraard gratis kost en inwoning) Als de (zgn.) vluchtelingen dit NIET bevalt staat het hen altijd vrij om te vertrekken! Take it or leave it!