Jihadisten moeten terugkeren, vindt Grapperhaus

Onze Justitie wil terroristen pamperen!

De nieuwe minister van Justitie Ferdinand Grapperhaus (CDA) vindt het ‘spijtig’ dat de PVV en Forum voor Democratie (FvD) hem niet als minister van Justitie en Veiligheid wil in het nieuwe kabinet.

Grapperhaus kwam de afgelopen dagen onder vuur van onder meer de PVV. Geert Wilders vindt Grapperhaus ongeschikt als minister van Justitie, omdat hij eerder in een persoonlijke blog heeft geschreven dat jihadisten niet het staatsburgerschap moet worden ontnomen. ‘Integendeel, je moet ze laten terugkomen,’ schreef Grapperhaus. Volgens hem zouden ze dan in Nederland hun verantwoording moeten afleggen.

Wilders vindt de CDA’er daarmee ‘eerder een gevaar voor de nationale veiligheid dan een minister van Justitie’, zei hij in de Kamer. Hij probeerde te voorkomen dat Grapperhaus ging aantreden, maar kreeg in een debat hierover geen steun. Alleen Forum voor Democratie steunde het verzoek.

Motie van wantrouwen
Wilders zinspeelde al eerder op een motie van wantrouwen op korte termijn tegen de nieuwe bewindsman.
Naast zijn schrijfsels over jihadisten, kwam Grapperhaus ook in opspraak omdat hij eerder een aantal opvallende uitspraken deed over Haagse politici. Zo noemde hij een aantal ideeën van premier Mark Rutte over normen en waarden ‘flutpolitiek’. (RP. Hier ben ik het volkomen met hem eens!)

Grapperhaus gaf na een gesprek met Rutte aan dat hij als bewindsman een andere rol heeft dan als privépersoon en dat iedereen mag weten wat zijn privémening is.

Afshin Ellian
http://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2017/10/grapperhaus-trekt-zich-niets-aan-van-weerstand-wilders-553753/

Lees ook: https://eunmask.wordpress.com/2017/01/18/jihadisten-op-de-universiteit-amsterdam/

RP: het is te gek voor woorden dat onze Justitie onze grootste vijanden hier terug laat komen en hen (zoals gebruikelijk bij asielzoekers) weer wil pamperen!