Nederland een belastingparadijs voor Multinationals!

Nederland belastingparadijs voor multinationals

RP: Dit krijg je als je een kabinet kiest, bestaande uit Aandeelhouders van de Multinationals:

Rutte gaat gewoon door met opjagen van de lastendruk ten gunste van de multinationals en ten koste van de burgers!

Belastingontwijking is niet illegaal, maar kan wel gevolgen hebben voor de overheidsfinanciën in landen en voor de belastingdruk van het midden- en kleinbedrijf, dat niet de mogelijkheden heeft om de hele wereld over te zwerven met de bedrijfswinsten.

Nederland doet volop mee met het aantrekken van grote bedrijven en maakt van tevoren ook afspraken (tax rulings) over de belastingafdracht. Uit gegevens van de Belastingdienst blijkt dat multinationals daardoor in Nederland geen 15 procent dividendbelasting betalen, maar minder dan 1 procent. Dat heeft geleid tot miljardenstromen aan dividenden, rentes en royalty’s die via bedrijven door ons land stromen. Nederland is aantrekkelijk omdat het winsten uit het buitenland niet nogmaals belast en en geen bronbelasting heft over rente en royalty’s.

Enige gefundeerde citaten!

Syp Wynia (Elsevier):

De minister-president was heel stellig tijdens het debat over zijn derde Regeringsverklaring: afschaffing van de dividendbelasting voor buitenlandse beleggers verbetert het vestigingsklimaat in Nederland en levert gewone Nederlanders banen op. Dat het de staatskas 1,4 miljard euro kost, is daarbij vergeleken kennelijk klein bier.

Asscher:

Miljardencadeaus aan grote bedrijven, buitenlandse beleggers en grote vermogens en tegelijkertijd worden de boodschappen duurder, wordt de zorg duurder en betalen arbeidsgehandicapten de rekening.”  

Voorzitter Han Busker van vakbond FNV:

“Door de keuzes die deze regering maakt, wordt het dagelijkse leven van mensen duurder, terwijl de aandeelhouders in de watten worden gelegd.”

https://www.globalinfo.nl/Recensies-enzo/het-belastingparadijs.html

https://www.volkskrant.nl/economie/rekenkamer-nederland-belhoudersevoordeelt-multinationals-niet-uitzonderlijk~a3784051/

RP: Dit noemen we: “ELKAAR DE BAL TOESPELEN!BAL