Consumentenbond creëert volgens zorgverzekeraars onrust rond contractering!

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) haalt hard uit naar de Consumentenbond om het ”creëren van onrust” rond contractafspraken met ziekenhuizen.

 Volgens de koepelorganisatie heeft de bond hier een ”groot commercieel belang” bij omdat de consumentenorganisatie zelf verdient aan zorgverzekeringen.

”Hoe meer reuring, hoe meer mensen op internet gaan onderzoeken of ze misschien beter kunnen overstappen op een andere verzekeraar. Bijvoorbeeld via de zorgvergelijker van de Consumentenbond. Elke overstapper levert de Consumentenbond daar geld op, geld dat bovendien wordt betaald door de zorgverzekeraars”, stelt ZN. (zo de waard is….)

De bond kwam eerder deze week met een bericht dat de consument weer een zorgverzekering moet kiezen op basis van ”onvolledige informatie”. Dat komt volgens de belangenorganisatie omdat een aantal zorgverzekeraars nog niet met alle ziekenhuizen contracten heeft afgesloten.

https://www.nu.nl/zorgverzekering/5008226/consumentenbond-creeert-volgens-zorgverzekeraars-onrust-rond-contractering.html?redirect=1

RP: Zorgverzekeraars proberen de bal terug te spelen, terwijl zijzelf  met hun torenhoge premie’s een ton boter op hun hoofd hebben! De Consumentenbond heeft namelijk 100% gelijk! Dit geldt namelijk ook voor de hele Farmaceutische/-medische industrie, die allemaal onder 1 (zelfverrijkend) hoedje spelen!