In Catalaanse kwestie is de EU door het ijs gezakt !

Leidt de Catalaanse crisis tot scheuren in de EU?

De Spaanse regering heeft haar lelijke gezicht getoond. Madrid had het Catalaanse referendum verboden. De Catalaanse regering zette dat toch door. De Catalanen werden opnieuw en stevig gewaarschuwd door de Spaanse regering. En toen gebeurde wat we in de Europese Unie niet waarschijnlijk achten: extreem politiegeweld tegen weerloze burgers, schrijft Afshin Ellian.

http://www.elsevierweekblad.nl/opinie/blog/2017/10/in-catalaanse-kwestie-is-de-eu-door-het-ijs-gezakt-547477/

Hoe beoordeelt de Europese Unie de escalatie van de Catalaanse crisis?

Zo reageert de EU op de Catalaanse crisis

De Europese Unie volgt de gebeurtenissen in Spanje met argusogen, ook al is de officiële houding duidelijk: dat is een Spaanse zaak. Maar blijft dat zo?

De Europese Commissie en EU-president Tusk steunen de regering van premier Rajoy in Madrid. Ze herhalen deze dagen wat ze op 1 oktober – toen de Spaanse politie hard ingreep bij het Catalaanse onafhankelijkheidsreferendum – ook al zeiden: dit is een kwestie voor Spanje zelf. Zoals de woordvoerder van bondskanselier Merkel zaterdag liet weten: Duitsland erkent de eenzijdig door Catalonië uitgeroepen onafhankelijkheid NIET, het staat vierkant achter de vastberaden actie van Madrid om de orde in Catalonië te herstellen. Voorzitter Tajani van het Europees Parlement noemde de onafhankelijkheidsverklaring illegaal: ‘Niemand in de Europese Unie zal deze verklaring erkennen.’

Op school wordt de hang naar onafhankelijkheid met de paplepel ingegoten. Op school zijn de lessen in het Catalaans. Zo raar is die hang naar onafhankelijkheid dus niet!

 Lees ook dit: https://www.volkskrant.nl/buitenland/zo-reageert-de-eu-op-de-catalaanse-crisis~a4525869/