Gruwelpraktijk: miljoenen meisjes krijgen hete stenen op hun borsten

Het platstrijken van de borsten van jonge meisjes komt steeds meer voor, zegt het Britse VN-comité voor vrouwenrechten. Wereldwijd zijn al 3,8 miljoen meisjes slachtoffer geworden. De gruwelpraktijk bestaat vooral in Kameroen, Nigeria en Zuid-Afrika, maar is ook al gesignaleerd in Groot-Brittannië.

Vaak worden gloeiend hete stenen gebruikt om de borsten plat te drukken in de hoop dat ze niet meer gaan groeien. Het doel is om de vrouwelijke seksualiteit en aantrekkingskracht te verminderen. ”Borsten zijn een gevaarlijk lichaamsdeel geworden dat moet worden verwijderd voor het geval het mannelijke aandacht zou trekken. Alsof het weghalen van alle tekenen van vrouwelijkheid een meisje zal beschermen tegen verkrachting,” schrijft activiste Leyla Hussein in een blog voor Cosmopolitan.

Mogelijk krijgt de helft van de meisjes in Kameroen, vaak al op de leeftijd van tien jaar, te maken met de behandeling, die enkele dagen tot weken duurt. In bijna zestig procent van de gevallen wordt het uitgevoerd door de moeder van het slachtoffer. Moeders denken er goed aan te doen om de tekenen van de puberteit uit te stellen, zodat hun dochters hun school kunnen afmaken en nog niet hoeven te trouwen. De meisjes zwijgen erover omdat ze erop vertrouwen dat wat hun moeder doet het juiste is.

http://www.welingelichtekringen.nl/samenleving/508965/gruwelpraktijk-miljoenen-meisjes-krijgen-hete-stenen-op-hun-borsten.html

RP: Zelfs de primaten/dieren voeden hun kinderen via borstvoeding! De moslims zijn (gezien de beelden) dus achterlijker dan de eerste primaten op deze wereld!