Open tbc uitgebroken in het Gelderse Vaassen!

In Vaassen (Gelderland) is open tbc uitgebroken. Zeker 20 mensen zijn besmet geraakt, waaronder mensen in Vaassen, maar ook een aantal in Apeldoorn en buiten Gelderland.

GGD Noord- en Oost-Gelderland melden dat bij inwoners uit de wijk Berkenoord II een besmettelijke vorm van tuberculose (open tbc) is vastgesteld. De eerste besmettingsgevallen dateren al uit december vorig jaar, vertelt GGD-arts Sieb van Kuijk aan Omroep Gelderland.

CONTACTONDERZOEK
Om verdere verspreiding tegen te gaan, zal een contactonderzoek plaatsvinden. Omroep Gelderland meldt dat driehonderd huishoudens in Vaassen een uitnodiging voor een huidtest hebben ontvangen. Als hieruit blijkt dat er veel besmettingen zijn, wordt het onderzoek uitgebreid. Volgens de arts moet de oorzaak bij het Molukse karakter van de wijk worden gezocht!

Deze arts probeert de oorzaak bij de Molukkers te plaatsen, die hier al vele decennia wonen! (RP: Duidelijk een verdoezelings-taktiek voor de asieltsunami!)

https://www.metronieuws.nl/nieuws/binnenland/2017/10/open-tbc-uitgebroken-in-het-gelderse-vaassen

RP: Wat wordt verzwegen is dat de werkelijke oorzaak het gevolg is van de ongebreidelde immigratie uit niet-westerse landen!
Tuberculose en andere (tropische ziektes) waren hier al bijna uitgeroeid. Maar in de niet-westerse, m.n. de Afrikaanse landen zijn dit soort gevaarlijke ziektes nog steeds volop aanwezig!. De duizenden asielzoekers worden hierop nauwelijks getest. Dit lijkt we opzet!