DOCUMENTAIRE OVER GEERT WILDERS.

Video (klik hier): https://video.vice.com/nl/video/wilders-de-docu/59c51ae7e0c06cfb6eaaa3e4

Voor de film ‘WILDERS’ volgde de Amerikaanse documentairemaker Stephen Robert Morse de PVV-leider maandenlang voor een persoonlijk portret.

De NTR laat op 11 oktober de anderhalf uur durende film WILDERS zien. Een ingekorte versie van de documentaire was deze week al te zien op de commerciële jongerenzender Viceland.

 Wilders.bedreigd
De waarheid verkondigen kan dodelijk zijn

WILDERS is gemaakt door de Amerikaanse regisseur Stephen Morse. Hij filmde de PVV-leider vier maanden lang in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van maart.

Documentaires over de meest omstreden Nederlandse politicus van de afgelopen decennia zijn, zelfs na een vuurwerkongelukje, op één hand te tellen. Het persoonlijke leven van Geert Wilders is sowieso een vrij mysterieus iets, aangezien hij nauwelijks journalisten toelaat in zijn toch al totaal afgesloten en beschermde leven, en wat dat betreft is de documentaire WILDERS bijzonder.

De film is gemaakt door de Amerikaanse documentairemaker Stephen Robert Morse, die de PVV-leider maandenlang volgde. Te zien is hoe Wilders voor de spiegel een kogelvrijvest aantrekt, hoe hij vertelt waar hij graag wandelingetjes maakt met zijn vrouw, en hoe hij foto’s toont van zijn moeder en van zichzelf als kind. Daarnaast komt uiteraard ook zijn extreme politieke visie aan bod, die je als Nederlander dan wél weer vreselijk goed kent, aangezien hij die de afgelopen jaren zo veel en zo vaak mogelijk de wereld in heeft getetterd.

De documentaire ging deze zomer in première in Groot-Brittannië en was afgelopen week al te zien op ons tv-kanaal VICELAND, maar je kunt de ingekorte versie nu dus hierboven bekijken.

De NTR laat op 11 oktober a.s. de anderhalf uur durende film WILDERS zien. 

docu

https://www.vice.com/nl/article/j5gj93/er-is-een-documentaire-over-wilders-gemaakt-die-je-hier-kunt-bekijken