DigiD gaat geld vragen aan gebruikers – dat gaat pensioenfondsen 2 miljoen euro extra kosten

DigiD

EN WEER ZIJN DE GEPENSIONEERDEN DE KLOS! 

Het graaien van de burger blijft doorgaan!

DigiD en de Berichtenbox van Mijnoverheid gaan pensioenfondsen jaarlijks zeker 2 miljoen euro kosten. Die kosten zullen worden doorberekend aan iedereen die een pensioen opbouwt of krijgt.

De Pensioenfederatie, de belangenbehartiger van de pensioenfondsen, heeft een brandbrief gestuurd aan ‘Digicommissaris’ Bas Eenhoorn, die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de digitale communicatie met de overheid. Volgens de federatie is er sprake van ‘bestuurlijk onfatsoen’. Vanaf 1 januari moeten de fondsen gaan betalen.

DigiD is de dienst waarmee overheid en semi-overheid de identiteit van iemand kunnen vaststellen. Het is een methode om in te loggen bij sites van de Belastingdienst, Mijnoverheid, zorgverleners of de dienst van studiefinanciering DUO.

Tot nu toe werd het gebruik van DigiD en van de berichtenbox van Mijnoverheid betaald door het Rijk, maar het kabinet besloot in juli dat de rekening voortaan naar de gebruikers moet worden gestuurd. Niet naar elk individu dat via DigiD ergens inlogt, maar naar de instanties die gebruik maken van DigiD, bijvoorbeeld gemeenten, de Belastingdienst, het UWV en zorgverzekeraars. En pensioenfondsen.

Lees hier verder: https://www.volkskrant.nl/economie/digid-gaat-geld-vragen-aan-gebruikers-dat-gaat-pensioenfondsen-2-miljoen-euro-extra-kosten~a4518255/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=shared%20content&utm_content=free