Zoon haatimam Amaouch mogelijk uitgezet naar Nederland

De zoon van El Alami Amaouch, de Marokkaanse haatimam die preekte in het Belgische stadje Verviers, is het land uitgezet. Souhaib Amaouch riep op tot het doden van christenen, en zou mogelijk staatsgevaarlijk zijn.

Dat meldt de Belgische krant HLN op basis van berichtgeving van de Belgische staatssecretaris van Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). Souhaib Amaouch heeft zowel de Nederlandse als de Marokkaanse nationaliteit. Mogelijk wordt hij dus uitgezet naar Nederland.

El Alami en Souhaid Amaouch

‘Gif voor moslimjongeren’
Zijn vader El Alami Amaouch is ook imam geweest in de Haagse As-Soennah- moskee. Amaouch vertrok tien jaar geleden naar het Belgische ‘jihadbroeinest’ Verviers, waar hij zeer actief werd in extremistische kringen. Vorig jaar werd zijn verblijfsvergunning al ingetrokken. Volgens Francken is de imam ‘een gevaar voor de samenleving’, ‘gif voor moslimjongeren’ en verheerlijkt hij terrorisme.

Onder meer Mohammed Merah, de terrorist die een aanslag pleegde in de Franse stad Toulouse, werd door Amaouch beïnvloed. Amaouch vertrok na zijn uitzetting naar Marokko.

Elsevier
RP: En dus zitten wij weer opgescheept met extremistische Marokkanen!