Referenda aan zijden draadje: zet Rutte III er een streep onder?

Op weg naar een Dictatoriaal Regiem?

Op de formatietafel ligt een voorstel om het raadgevend referendum af te schaffen. De beoogde coalitie zou wel aan de slag willen met de gekozen burgemeester – een aloude wens van D66.

De voorstellen betreffen een uitruil. VVD, CDA en ChristenUnie waren sowieso al niet voor de referendumwet en willen er zo snel mogelijk vanaf. D66 is ontevreden met hoe de wet werkt – het Oekraïne-referendum is de democraten slecht bevallen, schrijft de krant.

Vorige week bleek dat de formerende partijen in hun maag zitten met een dreigend nieuw referendum. Een groep initiatiefnemers wil een raadgevend referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten, die ook wel bekendstaat als de aftapwet.

Door de aftapwet krijgen de autoriteiten meer inzage in de onlineactiviteiten van burgers. Zo kunnen de veiligheidsdiensten eerder ingrijpen in het geval van radicalisering. De formerende partijen zijn sterk verdeeld over een mogelijk aanstaand referendum over deze wet.

 

http://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2017/08/referenda-aan-zijden-draadje-zet-rutte-iii-er-een-streep-door-536866/

Hollandistan komt steeds meer dichterbij!