Nederland in greep van angst: zeventig procent vreest een terroristische aanslag!

Zeventig procent van de 3500 ondervraagden is bang voor een terroristische aanslag. Vier procent is bang om zelf slachtoffer te worden en drie procent rijdt niet met het openbaar vervoer door die angst. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft onderzoek gedaan naar het gevoel en gedrag van mensen in Nederland met betrekking tot terrorisme. Het is de eerste keer dat zo een onderzoek is uitgevoerd in Nederland, dus vergelijkingen met andere jaren vallen er niet te maken.

De vraag is of de angst en het gedrag in het afgelopen jaar nog meer is beïnvloed door de aanslagen. Veel mensen vragen zich af of het niet eerder een kwestie van tijd is voordat er in Nederland ook een aanslag wordt gepleegd, misschien is het zelfs niet zo erg gesteld als in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Terwijl Nederland wel mee doet in de internationale missie tegen IS.

Wat we wel met zekerheid kunnen zeggen is dat terrorisme nog een lange tijd een belangrijk onderdeel blijft binnen de Nederlandse samenleving. De vraag is hoe lang dat nog gaat duren en wat we er tegen kunnen doen en wat we er tegen gaan doen.

http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/06/nederland-in-greep-van-angst-zeventig-procent-vreest-een-terroristische-aanslag/

Realistische Reactie: Casper05 (waarmee wij het 100% eens zijn!)

Wat de Islam en Moslims betreft draait de politiek als een kat om de hete brei heen. Men onderkent de gevaren, men kent de ellende die de Islam in Europa en vér daar buiten veroorzaakt, maar de politiek pakt de ellende- veroorzakers niet aan; hoeveel méér aanslagen en terreur kunnen wij nog verwerken? Hoe lang blijven wij in Europa nog doorgaan met de import van Islamieten? Weten we inmiddels dan nóg niet dat deze ideologie zich niet verenigt met onze westerse cultuur? Hebben wij dan nóg niet geleerd dat Islamieten zich beroepen en conformeren met de Koran? Dat de Koran oproept om alle ongelovigen (alle niet-moslims) te vernietigen? Zijn wij dan als burgers van WestEuropa zó stom om politici als Juncker en Timmermans, Rutte, Buma, Pechtold en Seegers als ònze leiders te accepteren? Zijn het niet een stel onvoorstelbare naïeve koekenbakkers?
Wordt het niet hoog tijd dat het roer wordt omgezet en dat wij leiders krijgen zonder oogkleppen en zonder oordoppen?
Als het zo doorgaat zoals nu aan de orde is, zal Europa ten prooi vallen aan lieden
als Erdogan en erger. Dan zal Europa binnen 20 jaar één groot Moslim-kalifaat zijn, zullen ook onze vrouwen en dochters de straat opgaan met een hoofddoek en zijn moskeeen te vinden op élke hoek van de straat!
Wij hebben een stel verraders aan het roer staan, verraders van onze Westerse cultuur!

http://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2017/09/in-europa-zijn-zon-50-000-geradicaliseerde-moslims-537412/