‘Zestien ministersposten te verdelen onder Rutte III’

En geen één voor de door het volk gekozen grootste partij, de PVV!

Informateur praat verder met onderhandelaars

Het ongekozen nepkabinet

Lees hier het artikel:

Binnen de muren van de Stadhouderskamer wordt gesproken over een uitbreiding van het aantal ministers. Een teken dat de kabinetsformatie in de laatste fase is beland. Telde het kabinet-Rutte II dertien ministers, nu wordt gesproken over zestien ministersposten.

Dat meldt dagblad De Telegraaf. Dat de formatieonderhandelingen in de laatste fase zijn, daar liet Gert-Jan Segers (ChristenUnie) dinsdag weinig twijfel over bestaan. Tijdens een debat met Emile Roemer, in het Haagse perscentrum Nieuwspoort, zei hij: ‘Dit kabinet komt er.’ Woensdag werd bekend dat onder een volgend kabinet de kosten van de zorg opnieuw oplopen.

Zestien ministers

De VVD zou zes ministers krijgen in een volgend kabinet, CDA en D66 elk vier, en de ChristenUnie, de kleinste van de vier partijen, twee. Een veelgenoemde nieuwe ministerspost op het Binnenhof is Klimaat en Milieu. Ook keert de minister van Landbouw terug; een wens van het CDA. Ook wordt gesproken over een minister van Immigratie en Integratie. Het CDA en de ChristenUnie dringen aan op een minister van Familiezaken, maar het is nog niet duidelijk of VVD en D66 hier ook warm voor lopen.

Asielbeleid nog op tafel.

GroenLinks wilde geen nieuwe migratiedeals sluiten met landen buiten de Europese Unie, zoals met Turkije. De vraag rijst wat de uitkomst van de huidige formatieonderhandelingen zal zijn.

Lees hier verder: Elsevier,