Trump bezoekt slachtoffers Harvey en deelt hotdogs uit in zwaar getroffen Houston

Trump helpt met voedsel uitdelen.

The best president ever!
De Amerikaanse president Donald Trump en zijn vrouw Melania zijn zaterdag voor de tweede keer binnen enkele dagen naar het rampgebied van orkaan Harvey in Texas gevlogen. Anders dan vorige week bezochten ze ditmaal de zwaar getroffen stad Houston en ontmoetten daar gewone bewoners.

In Houston brachten de president en zijn vrouw Melania nu onder meer een bezoek aan het NRG Center, een congrescentrum dat is omgebouwd tot de grootste opvang voor geëvacueerden in de stad. Volgens het Rode Kruis hebben vorige week zeker 17 duizend mensen noodopvang gezocht.
Trump liet zich zaterdag vooral van een troostende kant zien. Hij omarmde ouderen, speelde en knuffelde met kinderen en deelde samen met Melania hotdogs uit in een container van het Rode Kruis. ‘Het was geweldig’, zei hij over zijn ontmoeting met de kinderen. Ook dankte hij de reddingswerkers.

Trump, die vandaag tot nationale dag van gebed uitriep, ging later op de dag naar een kerk in het naburige Pearland, waar hij en Melania enkele auto’s hielpen inladen met noodrantsoenen. Vrijwilligerswerk is heel goede lichaamsbeweging, zei Trump. In een drooggevallen straat prees hij de bewoners omdat ze ‘de boel op een geweldige manier bij elkaar houden’.

Trump reisde later zaterdag door naar Lake Charles, dat over de grens in de staat Louisiana ligt. Ook deze stad gaat zwaar gebukt onder de gevolgen van de orkaan. In Houston zakt het water momenteel langzaam. Bewoners keren terug om de schade aan hun huizen en andere bezittingen op te nemen.

Financiële hulp. Trump stelde vrijdag in Washington het Congres voor voorlopig omgerekend 6,6 miljard euro aan financiële hulp ter beschikking te stellen

Volkskrant