Nacht van terreur verijdeld in Londen en Brussel!

Het blijft doorgaan en onze regeringsleiders blijven toekijken!

Nacht van terreur verijdeld in Londen en Brussel

Twee pogingen tot terreur in de afgelopen nacht. In het centrum van Brussel werd een man neergeschoten, die twee militairen had aangevallen met een mes. En bij Buckingham Palace in Londen probeerde een man – ook met een mes – agenten te belagen.

Beide pogingen mislukten.

Somalische Belg

De man in Brussel werd neergeschoten, en overleed later in het ziekenhuis. Op de Émile Jacqmainlaan rende de man met een mes in zijn hand op militairen af. De straat ligt niet ver van de beroemde Grote Markt in Brussel. Volgens het OM gaat het om een 30-jarige man. Het gaat om een geïsoleerde daad van een enkel individu, meldt burgemeester Philippe Close van Brussel naderhand.

De aangevallen soldaten zijn lichtgewond: de een aan het gezicht, en de ander aan zijn hand. De terrorist riep twee keer ‘Allahu Akbar’, volgens een verklaring van het Federale Parket. Vandaar dat de zaak als terreurdaad wordt behandeld.    

Zaterdagochtend bleek dat de man ook een namaakvuurwapen en twee korans bij zich had. Hij blijkt een Belg van Somalische afkomst: Hij kwam in 2004 naar België en werd in 2015 genaturaliseerd. In de nacht van vrijdag op zaterdag is zijn huis in Brugge doorzocht door de politie. 

Belager Londen wordt vastgehouden

En ook in Londen richtte een man met een mes zich op de veiligheidsdiensten. Hij probeerde vrijdagavond bij Buckingham Palace twee agenten aan te vallen, maar zij wisten hem tegen te houden. De man is niet dood: hij wordt vastgehouden op verdenking van onder meer terrorisme.

Volgens de London Metropolitan Police zijn de agenten lichtgewond geraakt aan hun arm. Ze werden ter plaatse behandeld en hoefden niet naar het ziekenhuis. Ook de dader raakte lichtgewond. Hij werd kort behandeld in het ziekenhuis, en vervolgens meegenomen naar het bureau voor verhoor. 

De aanvallen in Londen en Brussel hadden vrijwel gelijktijdig plaats.

Elsevier