ZELFS KLEUTERS ZIJN GERADICALISEERD!

Juf slaat alarm: Met de vinger over de keel maken ze moordbewegingen!
Leraren van een basisschool in het Belgische Ronse slaan alarm omdat zelfs kleuters er al onder invloed lijken van een extremistische stroming binnen de islam. Dat staat in een intern document. ,,Ze noemen andere kinderen varkens en ongelovigen. Met de vinger over de keel maken ze moordbewegingen.”

Het interne verslag van de Dr. Ovide Decroly-kleuterscholen in Ronse, dat de krant Het Laatste Nieuws kon inkijken, dateert van afgelopen schooljaar. Onder de titel ‘Indoctrinatie bij kleuters’ beschrijft een juf het problematische gedrag van kinderen uit haar klas.

,,Arabische verzen uit de Koran citeren tijdens de speeltijd”, zo begint de opsomming. ,,Niet naar school komen omdat onze schoolvisie niet past binnen de geloofsovertuiging. Op vrijdag niet naar school komen om godsdienstige redenen. Sommigen weigeren een hand te geven. Een kleuter heeft al een vriend in Marokko waar ze later mee zal trouwen. Een meisje weigert om een jongen een hand te geven en om naast een jongen in de rij te staan.”

Varkens
Maar daar blijft het niet bij. In het verslag gaat het ook over moordbedreigingen die een kind uitsprak tegen ‘ongelovigen’ en andere kinderen ‘varkens’ noemen en met de vinger aan de keel bewegingen maken. ,,Bij gesprekken met de ouders stelt men vast dat die hun kind steunen en erom lachen”, klinkt het.

De directeur van de onderwijsgroep waar de kleuterschool onder valt reageert geschokt op de berichtgeving. ,,Dit is een storm in een glas water.” Het gaat om zes kinderen uit drie gezinnen die bekend zijn bij de politie, zegt Dirk Moulart tegen persbureau Belga. ,,Kleuters zeggen vaak dingen die ze nog niet helemaal begrijpen. Ze doen uitspraken die ze thuis of elders hebben gehoord.”

RP: zeker nooit gehoord van het spreekwoord: Jong geleerd, oud gedaan?

http://www.ad.nl/buitenland/zelfs-radicalisering-bij-kleuters-leraren-slaan-alarm~a5cde429