Europa nergens te bekennen in crisis Noord-Korea

Amerika kreeg de afgelopen week een zeer ernstige en specifieke bedreiging te verwerken: vier raketten die mogelijk al binnen een maand zullen worden afgevuurd op het Amerikaanse eiland Guam. De bondgenoten in Europa blijven stil, net als de EU-topbestuurders in Brussel.

Dreiging Korea

Steun voor de Amerikaanse president Donald Trump is in elk geval in geen velden of wegen te bekennen.

Merkels onverholen kritiek op Trump
De Duitse bondskanselier Angela Merkel kreeg vrijdag op een persconferentie een vrij duidelijke vraag van een journalist: staat u achter de Amerikanen als het tot gewapend conflict komt? Haar antwoord was ontwijkend. Het enige dat ze zei, was dat een ‘escalerende retoriek altijd de verkeerde respons is’ – onverholen kritiek aan het adres van Trump.
Het viel ook de Amerikaanse president op: ‘Laat haar vooral voor Duitsland spreken. Zij spreekt niet voor de Verenigde Staten.’

Ook de Nederlandse demissionaire minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders (PvdA) viel het Witte Huis ook niet bij. Wat hem betreft heeft niemand baat bij ‘grote woorden’ in de hoogoplopende crisis. ‘Het is belangrijk dat men het hoofd koel houdt en bijdraagt aan de-escalatie en het voorkomen van miscalculaties,’ aldus Koenders, die Noord-Korea wel opriep te stoppen met de provocaties en weer te gaan onderhandelen.

RP: Europa het continent dat zelf constant aan de verkeerde kant staat, kiest zoals gewoonlijk voor hun vernietigers! Ze zijn de wrede Koreaanse aanval op hun eigen koloniën gemakshalve “vergeten” http://www.vox-voks.nl/de-vergeten-oorlog.html
Lees hier de realistische keiharde waarheid:

Reactie:
“Onze Europese leiders hoeven echt niet in hun oneindige wijsheid en betweterigheid te denken dat als in het Verre Oosten de pleuris uitbreekt, dat deze gifbeker hun (dus onze) neus voorbij gaat. Hoe het zal gebeuren en in welke mate weet ik niet, maar Europa zal in het conflict meegezogen worden.

Hoe hoog de rekening wordt die Europa gaat betalen, kan ik ook niet inschatten, maar wat mij echt zorgen maakt is de bonus die Europa aan de rest van de “westerse” wereld moet betalen. Deze zal gigantisch zijn voor het verraad en getoonde lafheid. Daarnaast zullen de horden uit Afrika en Midden-Oosten en weet ik al niet waar vandaan als sprinkhanen Europa kaal vreten en uitspugen. Zeg niet dat kan niet; het is al eerder gebeurd, zoals na de val van het Romeinse Rijk en tijdens de Turkse overheersing van grote delen van oost-Europa. P.S. Op kleinere schaal heeft de Nederlandse bevolking al enige ervaring met het verraad van onze EU-partner Frankrijk opgedaan en het gebrek aan kwaliteit, kennis en inzicht van onze toenmalige verantwoordelijke regeringsleiders, Kok, Pronk en Voorhoeve; denk maar aan Srebrenica.”

Elsevier