Spoeddebat Amsterdams antiradicaliseringsbeleid, belangrijke signalen zouden zijn gemist

Dit krijg je als je de vos in het hoenderhok loslaat!
‘Islamitische radicalisering’ laten onderzoeken door een corrupte islamiet! Hoe dom kun je zijn?

fraude saida.

De gemeenteraad van Amsterdam wil zo snel mogelijk opheldering van burgemeester Eberhard van der Laan over de aanpak en preventie van radicalisering. Het hoofdstedelijke antiradicaliseringsbeleid zou worden vormgegeven door een ‘vriendenclubje’ rondom Saadia a.-T., de Programmamanager Radicalisering die eind juli op verdenking van fraude is geschorst. Volgens recente berichten in met name de Telegraaf zou in A.-T.’s netwerk loyaliteit boven kwaliteit gaan. Daardoor zou de gemeente de afgelopen jaren belangrijke signalen van radicalisering hebben gemist.

RP: niet alleen signalen gemist, maar cruciale informatie aan potentiële terroristen hebben gelekt!

Saadia, die daar de scepter zwaaide, werd onlangs geschorst op verdenking van gerommel met de boeken en ’vriendjespolitiek’. De topambtenaar hield zich jarenlang bezig met het opzetten van programma’s om te voorkomen dat jongeren radicaliseren en hulp voor mensen die op het verkeerde pad dreigden te raken.

In dossiers van minimaal vijf Amsterdamse jongeren heeft ze volgens betrokkenen te laks gereageerd. Dat was ondanks de waarschuwing dat in verschillende delen van de stad ronselaars bezig waren te werven voor de jihad. Twee melders daarvan hebben dit anoniem aan deze krant bevestigd.
Lees hier het hele artikel: Telegraaf

Bron: Volkskrant