EU-geld als chantagemiddel: eurosceptisch? Dan geen geld!

Alleen Brave lidstaten belonen!
De EU geeft aan dat er ook dit keer flink zal worden geïnvesteerd in ‘cohesie’ in de Europese Unie. Bij de vorige begroting – tussen 2014 en 2020 – werd daar eenderde van het budget voor gereserveerd. Daarbij geeft de Europese Commissie aan dat ‘het financiële verhaal belangrijk is, maar ook de onderliggende principes een grote rol spelen’. Zo wordt er achter de schermen gesproken over verdeling van EU-fondsen ten gunste van landen die zich tijdens de migratiecrisis bewezen hebben als ‘solidair’.

De Duitse regering wil de optie onderzoeken om het budget te gebruiken om ‘brave’ EU-landen te belonen, en lidstaten die dwarsliggen een tik op de vingers te geven.

Terwijl het financiële plan van de Europese Unie wordt gesmeed voor 2021 tot 2027, ontstaat een debat over het budget. De Eurocommissaris verantwoordelijk voor het budget van de EU, de omstreden Duitser Gunther Oettinger, is van plan het budget als politiek middel te gebruiken.

Duitsers willen EU-geld als politiek middel.
Deze EU-fondsen kunnen worden ingezet als politiek middel. Vooral de landen die na 2004 bij de Europese Unie zijn gekomen, kunnen worden gepaaid met geld uit de EU-kas. Andersom kan het ook als chantagemiddel worden gebruikt: als jullie niet hervormen, krijgen jullie geen cent, is dan de boodschap.

RP: Het volk wordt wel gedwongen te betalen, maar wordt o.a. bestraft als men geen dictatoriale EU eisen wil opvolgen (w.o. criminele gelukzoekers binnenlaten)!
Lijkt dit niet sterk op Maffia chantage praktijken?

http://www.elsevierweekblad.nl/economie/achtergrond/2017/06/brussel-gebruikt-budget-om-lidstaten-in-het-gareel-te-houden-518329/