IS zint op wraak, stuurt 173 zelfmoordterroristen naar Europa!

أوروبا أنت التالي!

Terreurgroep Islamitische Staat wil zo’n 173 terroristen naar Europa sturen. De potentiële zelfmoordterroristen moeten wraak nemen voor de overwinning van de coalitie tegen IS in het Midden-Oosten.
Dat blijkt uit een lijst van de internationale politieorganisatie Interpol, waarover de Britse krant The Guardian bericht.

Reden tot paniek
Op de lijst staan getrainde terroristen die gericht naar Europa worden gestuurd om zelfmoordaanslagen te plegen. Het gaat om personen die ‘waarschijnlijk zijn getraind om explosieven te maken die enorme schade kunnen aanrichten. Men gelooft dat ze internationaal kunnen reizen om deel te nemen aan terroristische activiteiten.’

Reden tot paniek
Er is vooralsnog geen bewijs dat een van de terroristen zich al in Europa bevindt.

Volgens The Guardian is de lijst van Interpol reden voor paniek. Interpol doet naar aanleiding van de lijst onderzoek naar de terroristen. Europese landen kunnen op vrij grote schaal terreuraanslagen verwachten.
Lijst is routine

De lijst van Interpol is tot stand gekomen naar aanleiding van onderzoek in gebieden die de internationale coalitie en het leger van Irak en Syrië op IS hebben heroverd. In IS-kantoren en op militaire bases van het ‘kalifaat’ zijn documenten gevonden over de individuen. Tot nu toe zijn er 173 geïdentificeerd.

Nu IS op grote schaal terrein verliest in Irak en Syrië is de verwachting dat jihadisten uit westerse landen massaal terugkeren. Een deel van de Syriëgangers is mogelijk bereid in het thuisland aanslagen te plegen.

Elsevier

Advertenties