Rutte: “Gebruik vakantiegeld bijstandsgerechtigden voor opvangen vluchtelingen”.

In februari pleitte VVD-leider, Mark Rutte voor het afschaffen van vakantiegeld voor bijstandsgerechtigden. Volgens hem moet je bijstandsgerechtigden niet belonen, maar juist meer stimuleren om werk te gaan zoeken.

Om het vakantiegeld van bijstandsgerechtigden goed te kunnen gebruiken, kwam de VVD met het idee om deze te gaan gebruiken om meer vluchtelingen op te kunnen vangen. “Dit zou nog wel eens de oplossing kunnen wezen om het vluchtelingenproblematiek op te kunnen lossen.”.

Nu moeten veel vluchtelingen uit oorlogsgebieden wachten voor opvang in Nederland. Maar door het vakantiegeld van bijstandsgerechtigden te gaan gebruiken voor het opvangen van vluchtelingen zouden deze mensen veel sneller in aanmerking kunnen komen voor tijdelijke opvang, beweerd de Minister President.

“Een deel van dat geld kan worden gebruikt om woningen te creëren, zodat huidige vluchtelingen gehuisvest kunnen worden, op deze manier ontstaat er weer ruimte in het opvangcentrum.”, aldus Rutte. De VVD hoopt dat volgende jaar het vakantiegeld voor bijstandsgerechtigden is afgeschaft.

Over “VOLKSVERRADERS” gesproken….

http://www.nieuwsplaats.nl/2017/07/18/rutte-gebruik-vakantiegeld-bijstandsgerechtigden-opvangen-vluchtelingen/