De reden waarom Hongarije geen asielzoekers meer opneemt!

Om Hongarije, Polen en Tsjechië te dwingen vluchtelingen uit Griekenland en Italië op te nemen, is de Europese Commissie een zogeheten inbreukprocedure tegen de landen gestart.

EU-landen hebben in 2015 afspraken gemaakt om allemaal een deel van de vluchtelingen uit Griekenland en Italië over te nemen. Maar een aantal landen houden zich daar niet aan. Dat is de Europese Commissie al langer een doorn in het oog. De actie komt dan ook niet onverwacht.

Een inbreukprocedure houdt in dat de Europese Commissie officieel aan de landen laat weten op welke manier zij zich niet aan de Europese regels houden. De lidstaten zijn verplicht om daarop te reageren. Als de landen het niet eens zijn met de Europese Commissie of niets doen om alsnog aan de Europese regels te voldoen, dan stapt de Commissie naar het Europees Hof van Justitie.

Oostenrijk nam ook geen vluchtelingen op.
Polen, Hongarije en Tsjechië zijn niet de enige landen die nog geen vluchtelingen hebben opgenomen. Ook Oostenrijk heeft dat nog niet gedaan, maar dat land zegde onlangs wel toe om 50 asielzoekers op te nemen. Daardoor is tegen Oostenrijk geen procedure gestart. Hetzelfde geldt voor Slowakije, dat recent zestien mensen liet overkomen.

https://www.rtlnieuws.nl/buitenland/juridische-stappen-tegen-europese-landen-die-asielzoekers-weigeren

RP: Ik geef ze groot gelijk (zie video in Hongarije)!

Advertenties