Het winstgevendste incassobureau van Nederland is een ministerie!

Wie in Nederland zijn rekeningen niet kan betalen wordt beboet, vernederd en gegijzeld!
Honderdduizenden Nederlanders die diep in de schulden zitten, worden behandeld als paria’s!. De overheid jaagt ze op als criminelen! En vrijwel geen politieke partij die zich er echt druk om maakt!

Het ministerie van Volksgezondheid is misschien wel het meest winstgevendste incassobureau van Nederland:
In 2009 besloot de Tweede Kamer namelijk dat mensen die zes maanden achterstand op hun zorgverzekering hadden opgelopen 30 procent extra moeten betalen. Iemand kan die 100 euro zorgpremie al niet betalen, dus besloot de Tweede Kamer in al haar wijsheid: laten we er dan 130 van maken. Alle partijen in de Tweede Kamer stemden uiteindelijk voor het wetsvoorstel.

Een gewoon incassobureau mag hooguit 15 procent kosten rekenen. De overheid rekent dankzij de wanbetalersregeling rustig het dubbele.
Niet zo gek dus dat het ministerie sinds 2013 maar liefst 304 miljoen euro aan boetepremies binnenharkte. Terwijl het in dezelfde periode slechts 69,9 miljoen euro aan het Centraal Justitieel Incassobureau betaalde om de boetes te innen. Dat zijn jaloersmakende winstmarges.

De wet is een regelrechte ramp voor honderdduizenden Nederlanders. Er zaten eind 2015 maar liefst 312.000 Nederlanders in de wanbetalersregeling, van hen betaalden er 182.000 al meer dan twee jaar de boetepremie. Het inlossen van hun schulden is door de boete alleen maar moeilijker geworden, je houdt namelijk minder geld over om af te lossen.

De correspondent.nl

Even een vergelijking:
De duizenden vluchtelingen die uit Syrië en andere landen naar Nederland zijn gevlucht, kunnen hier rekenen op een gratis zorgverzekering, terwijl zij wachten op de uitslag van hun asielverzoek. Via de Regeling Zorg Asielzoekers (RZA) hebben vluchtelingen in principe recht op dezelfde medische zorg als Nederlanders met een basisverzekering. Ze hoeven er alleen geen cent voor te betalen. Hetzelfde geldt voor zorg uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en Wet langdurige zorg (Wlz). Ook zijn er speciale afspraken gemaakt over de vergoeding van tandheelkundige zorg.