Is de PvdA nodig voor de formatie?

De omgekeerde wereld in Nederland!

Achterban VVD ziet PvdA (de verliezende partij) graag aanschuiven bij formatie!

Twee derde van de achterban van VVD wil dat de PvdA bij de formatie wordt betrokken als de huidige onderhandelingen klappen. Dat blijkt uit een wekelijkse peiling van Maurice de Hond.

Ook de achterban van de PvdA zelf ziet dat wel zitten. Ook daar is er een twee derde meerderheid te vinden om dan uiteindelijk toch aan te sluiten bij de gesprekken. De CDA-stemmers zijn daar overigens minder gelukkig mee.
rtl.nieuws

De minst gekozen partij de PvdA (Partij voor de Allochtonen) komt in de regering en de grootste partij de PVV wordt geboycot!
De burger heeft zich duidelijk uitgesproken en afgerekend met de PvdA. Maar de democratie in Nederland is slechts een wassen neus!

We moeten er niet teveel achter zoeken volgens Asscher. Maar door zijn uitspraken doen we dat ondertussen wel degelijk. Op zijn minst gedoogsteun voor een minderheidskabinet van VVD, CDA en D66 dan.

Asscher blijft vaag in zijn antwoorden. ‘Uitsluiten is geen uitsluiten’ en ‘nu niet, maar dan wel’ en meer van dat soort gedraai. Op de vraag of hem al gevraagd is gedoogsteun te verlenen antwoordt Asscher:
“Nee. Er wordt wel eens een balletje opgegooid, maar dat laat ik dan rustig neerploffen. Ik kan me niet voorstellen dat we vanuit de oppositie overal tegen stemmen. Dat past niet bij ons. Voorstellen waar ik het mee eens ben, zal ik altijd steunen.”

Goed, daar kunnen we dan alvast rekening mee houden. Asscher zegt dus nee, maar houdt de deur gewoon op een kier.

Lees ook: de benoeming van Martijn van Dam (PvdA) als bestuurder van de NPO gaat te ver. Elsevier.

Dagelijkse standaard

Telegraaf

En dit, terwijl de echte door het volk gekozen grootste partij de PVV, wordt buitengesloten!

Advertenties