320.000 Euro financiering voor omstreden moskeeën’

‘Amsterdam financierde lessen bij salafistische moskeeën’

De El-Fourkaan moskee in Eindhoven. ANP RUUD VERHALLE

VVD-raadslid Marianne Poot zegt tegen Elsevier Weekblad dat er aan godsdienstlessen in totaal 320.000 euro is uitgekeerd. In de meeste gevallen gaat het om koranlessen of godsdienstlessen bij moskeeën.

‘Dat betekent dat er bij een aantal omstreden moskeeën voor tienduizenden euro’s aan koranlessen zijn gevolgd. Dat is kwalijk.’ Poot hekelt ook het feit dat Vliegenthart eigenlijk niet wilde luisteren naar de gemeenteraad. ‘Hij vond dat we ons er niet mee moesten bemoeien.’

Moskeeën ‘gekaapt door salafisten’
Op de lijst van instanties waarbij lessen zijn gevolgd die vervolgens werden gedeclareerd bij de gemeente, staat een aantal beruchte namen.
Bij El Tawheed konden cursussen worden gevolgd, moskee waar leden van de Verhofstadgroep, onder wie Mohammed Bouyeri, de moordenaar van Theo van Gogh, inspiratie vonden.

Op de lijst staat ook de Arrayan-moskee, waarvan een deel van het bestuur wordt gevolgd door de veiligheidsdiensten vanwege mogelijke banden met terroristische organisaties. De telefoongesprekken van de voorzitter van het bestuur worden afgeluisterd door de autoriteiten. Genoemd wordt ook de Amsterdamse Al Karama-moskee, die ‘wordt gekaapt door salafisten’.

Elsevier

RP: 3 x Raden wie voor deze kosten moeten opdraaien!

hollandistan

Advertenties