DE SUIKER OOMPJES VAN EUROPA!

De Europese Unie sloeg recent alarm over ‘asielhoppers’ die binnen de EU naar verschillende lidstaten reizen, op zoek naar de beste ‘vertrekpremiedeal’. Er gaan stemmen op in Brussel om de vertrekpremie in alle lidstaten gelijk te trekken. De Europese Commissie raadt de EU-lidstaten in een rapport aan nauwer samen te werken, onder meer door informatie over criminele migranten met elkaar te delen.

Minderjarige migranten die met hun ouders terugkeren naar hun land van afkomst, kregen in het verleden maximaal duizend euro mee. Dat bedrag is bijna verdrievoudigd: tegenwoordig keert Nederland 2.800 euro uit, meldt De Telegraaf vrijdag.

De afgelopen jaren is veel ophef geweest over de vertrekpremie. Migranten uit veilige landen als Marokko, Algerije, Oekraïne en Albanië kwamen massaal naar Nederland met het primaire doel een vertrekpremie te vangen. Daarom werd de vertrekpremie voor migranten uit die landen ingetrokken.

http://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2017/06/alleen-vertrekpremie-als-migranten-nuttige-investeringen-doen-516910/

RP: Voor dit soort lokkertjes wil iedereen wel “immigrant” worden! Want alle EU-landen zijn suikeroompjes!

Advertenties