Terreuraanslag Brussel Centraal Station

Ontploffing in Brussels Centraal Station is terreuraanslag

BRUSSEL – In het treinstation Brussel-Centraal heeft dinsdagavond een terreuraanslag plaatsgevonden. Een man liet eerst een trolleykoffer ontploffen in het station. “Hij riep Allahu Akbar”, zeggen getuigen. Hij had ook nog een rugzak met explosieven bij. Maar voor hij die kon gebruiken, werd hij doodgeschoten door twe ­militairen. Er raakte verder niemand gewond. Wie de dader is, is ook voor de ­veiligheidsdiensten nog een raadsel.

Het Brusselse Centraal Station is dinsdagavond in allerijl ontruimd na een ontploffing. Volgens het federaal parket gaat het om een terreuraanslag. Eén man werd door de aanwezige militairen neergeschoten. Volgens getuigen had de man een trolley tot ontploffing gebracht en had hij ‘Allahoe akbar’ geroepen. Nog volgens getuigen kwamen er draden uit de kledij van de man. Of het effectief om een explosievengordel gaat, is nog niet duidelijk. Het federaal parket behandelt de zaak als een terreuraanslag. De situatie is volgens de politie onder controle. Het parket meldde rond middernacht dat de verdachte overleden is.

Nationale Veiligheidsraad
Premier Charles Michel roept morgenvroeg om 09.00 uur de Nationale Veiligheidsraad samen op de Wetstraat 16. Dat werd vernomen bij zijn woordvoerder. De premier bedankt de militairen en het personeel van de NMBS die aanwezig waren tijdens de terreurdaad. “Ze hebben heel professioneel en moedig gereageerd op deze situatie”, aldus de eerste minister.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170620_02933407

Lees ook: http://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2017/06/terrorist-kwam-uit-probleemwijk-molenbeek-516097/?cmpid=NLC|elsevier_dagelijks|2017-06-21|?36-jarige_terrorist_kwam_uit_probleemwijk_Molenbeek?