Mustafa A. ‘begrijpt aanklachten voor 3 verkrachtingen niet’

De rechtbank heeft dinsdag het verzoek om de zaak tegen Mustafa A. te schorsen afgewezen. De 35-jarige man uit Purmerend wordt verdacht van drie verkrachtingen in Amsterdam.

Zijn advocaat Joost Veltheer had de rechtbank gevraagd de vervolging van A. uit te stellen. Hij zou door ernstige psychiatrische stoornissen niet in staat zijn de aanklachten te begrijpen.

Veltheer zegt het proces ook niet met zijn cliënt te hebben kunnen voorbereiden. A. is al ‘enige tijd’ onder dwangbehandeling geplaatst in de psychiatrische inrichting waar hij vast zit.

Een van de rechters merkte op dat kennissen van A. hebben verklaard dat hij Nederlands spreekt. “Bij de politie heeft u lang gedaan alsof u geen Nederlands spreekt. Waarom was dat? Ik zie dat u mij geen antwoord geeft

Slachtoffer
De verdachte, gehuld in een grijze joggingbroek en zwarte trui, maakte dinsdagmorgen bij aanvang van de zitting een zeer afwezige indruk. Hij antwoordde maar mondjesmaat op inleidende vragen van de rechtbank, via de tolk Arabisch.

A. werd in april vorig jaar gepakt op grond van tips na opsporingsprogramma’s. Zijn dna komt overeen met dna van de verkrachter.
Op 28, 30 en 31 januari 2016 zou hij met grof geweld en bedreigingen drie jonge vrouwen hebben verkracht, twee van twintig en een van 24 jaar. Steeds zou hij achter ze aan zijn gefietst als ze ’s nachts na het uitgaan naar huis fietsten.

Voor een volle rechtszaal lepelde de rechtbank de details op over de brute verkrachtingen. De dader trok de vrouwen hard aan hun haren, drukte hun mond dicht waardoor ze geen lucht kregen, dreigde ze dood te steken en verkrachtte ze oraal en vaginaal, in de meeste gevallen meermaals.

De tweede vrouw werd in de vroege ochtend van 30 januari 2016 in de lift van haar appartementencomplex in de Maassluisstraat in Nieuw-West op vergelijkbare wijze misbruikt.
In de gevangenis stichtte A. brand, waardoor hij zelf gewond raakte. Hij ontkent de verkrachter te zijn.

Sinds hij uit Marokko naar Nederland kwam en vergeefs asiel aanvroeg, heeft A. vaak gelogen. “Vanaf het moment dat hij naar Nederland is gekomen, weten we bijna niets van hem. Zijn familie weet ook niet goed wat hij al die tijd heeft gedaan.”
A. is nog altijd illegaal in Nederland.

Lees hier het hele artikel: Parool

RP: Gekker moet het niet worden! Een gevaarlijke illegale misdadiger wordt in dit land met fluwelen handschoenen aangepakt!