Fatima Elatik verdient 12.000 euro per maand als adviseur van de politie!

Volgens Stef Blok (VVD) is er niets aan de hand met die 12.000 euro per maand!

Met een hoofddoek maak je meer kans!

RP: Voorbeeld: 1.4 miljoen mensen in Nederland moeten gebruik maken van de Voedselbanken!

SP en CDA hadden donderdag felle kritiek op het salaris dat krijgt van de politie in Amsterdam. Elatik verdient maandelijks 12.000 euro per maand als adviseur van politiechef Pieter-Jaap Aalbersberg als het gaat om diversiteit. Dat bleek tijdens het debat over diversiteitsbeleid bij de Nationale Politie.

Vorige maand liet de Amsterdamse politiechef Pieter-Jaap Aalbersberg weten dat het toelaten van de hoofddoek een serieuze optie is om meer allochtone agentes te werven. Op die manier wilde hij meer diversiteit bij de politie creëren, zodat het korps een beter afspiegeling zou zijn van de maatschappij. Tegelijkertijd werd bekend dat oud-PvdA politica Elatik maandelijks voor 12.000 euro per maand werd ingehuurd.
“Dat is belachelijk veel”, zei SP Kamerlid Ronald van Raak tijdens het debat. Dat is volgens Van Raak bijna net zoveel als een minister verdient. “Dan moet dat wel een waanzinnige functie zijn waar waanzinnig belangrijk werk wordt verzet.”

CDA Kamerlid Madeleine van Toorenburg viel de SP’er bij: “Dit bedrag voor deze klus vind ik tegenover de dienders die dagelijks in de vuurlinie staan totaal niet uit te leggen.”

Minister van Veiligheid en Justitie Stef Blok (VVD) wil niet nader ingaan op de kwestie omdat hij zich dan zou overgeven aan ‘micromanagement’. Volgens Blok wordt Elatik extern ingehuurd als zzp’er en voldoet de overeenkomst aan alle regels.

http://politiek.tpo.nl/2017/06/15/felle-kritiek-sp-en-cda-op-politiesalaris-fatima-elatik-totaal-leggen-aan-dienders/

Advertenties