Londen op scherp na aanslag waarbij zeven doden en bijna 50 gewonden vielen

RP: Het gevolg van Grenzeloosheid en Extreme Tolerantie (GET)!

 

Bij een terreuraanslag in Londen zijn zaterdagavond zeven mensen gedood en 47 mensen gewond geraakt. De drie aanslagplegers zijn doodgeschoten door agenten. Het is na de eerdere aanslag op de Westminster Bridge en die na afloop van het concert van Ariana Grande in Manchester de derde keer in drie maanden dat Groot-Brittannië door een aanslag is getroffen.

Drie aanslagen in drie maanden
In maart werd Londen ook al opgeschrikt door een aanslag met een auto, die toen op voetgangers op de Westminster Bridge inreed, niet ver van de parlementsgebouwen. De 52-jarige Khalid Masood raasde over het trottoir, stapte uit en stak een politieman dood, waarna hij zelf werd doodgeschoten. Bij deze aanslag kwamen naast de agent vier mensen om het leven. Terreurgroep Islamitische Staat claimt dat de aanslagpleger een van hen was.

Een kleine twee weken geleden vonden 22 mensen de dood door een aanslag in het stadion Manchester Arena. De dader bracht daarbij een zelfgemaakte bom tot ontploffing in de foyer, toen bezoekers aan het eind van het concert vertrokken. Die aanval vond plaats na afloop een concert van Ariana Grande.

Juist vanavond organiseert Grande in Manchester een benefietconcert met onder meer Coldplay, Katy Perry en Miley Cyrus. Politie liet vanochend weten dat bij dit concert extra veiligheidsmaatregelen van kracht zullen zijn. Iedereen wordt gecontroleerd en mensen worden gevraagd hun tassen thuis te laten. Verder is er meer beveiliging en bewaking op de been, sommigen gewapend.

Volkskrant

Advertenties