SALMAN ABEDI WAS WEER EEN PRODUCT VAN OPEN GRENZEN!

Door Joost Niemöller

Het was precies als bij Anis Amri die met een truck ploegde door een kerstmarkt in Berlijn. Kwam uit Tunesië als ‘asielzoeker’ met een bootje. De truck kwam uit Polen. Amri werd uiteraard bij de grens niet gecontroleerd. Na zijn aanslag stapte hij op een bus, ging, met een wapen, probleemloos door Nederland en Frankrijk en werd tenslotte door puur toeval aangehouden en doodgeschoten door politie in Milaan. Hij had veertien nationaliteiten, en stond weliswaar op lijsten van de politie (hij verkeerde in salafistische kringen) maar hij werd nooit vast gezet. Ondanks het stempel ‘gevaarlijk.’ Informatie die binnen de politie overigens niet breed werd gedeeld. Amri werd verklaard tot ‘lone wolf’.

Salman Abedi was geen lone wolf. Hij maakt onderdeel uit van een netwerk. Hij reisde enkele dagen voor zijn aanslag in Manchester zonder probleem via Düsseldorf, want hij stond niet op een lijst. Mogelijk stond hij in Noordrijn-Westfalen in contact met salafisten. Hij kwam uit Libië en kon zonder problemen heen en weer reizen. Hij zou ‘wraak’ hebben gezworen op de westerse bombardementen op Syrië, waar hij ook was. Daar zou hij hebben gezien hoe kinderen omkwamen. En nu waren dus de Engelse kinderen aan de beurt in zijn hoofd.

Althans, dat zei z’n zuster.
Zijn vader en jongere broer werden gearresteerd in Tripoli. Ze zouden op de hoogte zijn geweest van de aanslagen in Manchester. De vader verklaarde kort tevoren nog dat zijn zoon ‘onschuldig’ was.

In Manchester zou er een link zijn met een bekende ISIS ronselaar voor Syrië, Raphael Hostey.

Vanuit zijn directe omgeving werd er maar liefst vijf keer ‘geklikt’ naar de autoriteiten over Abedi. Hij vertelde trots rond dat hij een terrorist was. En die autoriteiten? Die deden daar niets mee. Hij kon reizen wat hij wilde. Want Europa is zonder grenzen.

En het AD noemt hem ‘naïef.’

Ik weet wel wie naïef is. Of is het kwaadaardig?

http://joostniemoller.nl/2017/05/salman-abedi-was-weer-product-open-grenzen/

RP: Alle Europese machthebbers zijn niet alleen naïef, maar volksverraders en dus puur crimineel!

Lees ook: mosterd na de maaltijd! Politie Manchester gaat uit van ‘netwerk’ rondom aanslag, zeven verdachten opgepakt