Jihadisten als in Manchester zijn monsters én moslims!

RP: En NÓG altijd zijn er idioten die geloven dat Jihadisten zijn gecreëerd door westerse invloeden!

Dit artikel is geschreven door een expert (professor en ex-moslim)!

dader Salman Abedi

In Manchester pleegde een jihadist een zelfmoordaanslag tijdens een concert van zangeres Ariana Grande. Zij is een soort Britney Spears voor de huidige generatie tieners. Tweeëntwintig kinderen zijn om het leven gekomen. De westerse wereld is enorm geschrokken van deze wrede aanslag.

In de voorbije maanden zijn er talloze aanslagen gepleegd in Europa. Zo werd op 22 maart, precies een jaar na de aanslagen in Brussel, een dodelijke aanslag gepleegd in Londen. De dader wilde het Britse parlement aanvallen met zijn auto en gewapend met een mes. Daarbij kwamen vijf mensen om het leven. De Islamitische Staat (IS) eiste de verantwoordelijkheid op. De dader was eerder onderzocht door MI5, de Britse binnenlandse inlichtingen- en veiligheidsdienst. Hij stond bekend om zijn radicaal jihadistische opvattingen.

Op 7 april pleegde een 39-jarige Oezbeek een dodelijke aanslag in Stockholm. Ook hij was een sympathisant van IS. Hij gebruikte een vrachtauto als moordwapen, waarmee hij in totaal vijf burgers wist om te brengen. De Oezbeek was als asielzoeker naar Zweden gekomen. Zijn asielverzoek was afgewezen, maar de Zweden hadden niet de moeite genomen om hem uit te zetten. En op 20 april pleegde een 39-jarige Franse moslim een aanslag op politieagenten en omstanders op de Champs Élysées in Parijs. Daarbij kwam een agent om het leven. Ook dit werd opgeëist door IS.

Het gewelddadig islamisme rukt op in Europa

De Britten waren al eerder slachtoffer van het islamitische terrorisme. Op 7 juli 2005 werden in Londen aanslagen gepleegd op bussen en in een metrostation. Op 22 mei 2013 werd de 25-jarige Britse militair Lee Rigby op klaarlichte dag afgeslacht met een kapmes. De jihadistische dader  overleefde de aanslag. Deze Michael Adebolajo is door de Britse rechters veroordeeld tot levenslang zonder uitzicht op vrijlating.

Het islamisme rukt op in Europa. Deze pijnlijke waarheid kan niet langer worden ontkend. Europa dreigt een slagveld te worden.

Prof. Afshin Ellian

Lees hier verder: Elsevier

Lees ook – alles over de aanslag in #Manchester