Gangstergedrag Elatik heeft niets met emancipatie te maken!

Fatima Elatik, die het brein zou zijn achter het hoofddoekjesplan van de Amsterdamse politie, moet dankbaar zijn voor een fantastisch leven in Nederland, schrijft Afshin Ellian. In plaats daarvan is ze onbescheiden en ondankbaar.

Fatima Elatik

De Amsterdamse politietop heeft zich in de voet geschoten. Onbedoeld heeft de politietop zichzelf en de Nationale Politie in verlegenheid gebracht. De hoofddoekaffaire heeft tot onrust en provocatie geleid.

De Amsterdamse politiechef Pieter-Jaap Aalbersberg werd door vakbonden, de top van de Nationale Politie, maar ook de politie van Rotterdam en Den Haag gekritiseerd: de hoofddoek past niet bij het politie-uniform. Dat was de ondubbelzinnige boodschap aan Amsterdam. Ook het kabinet wees de islamisering van de politie af.

Elatik, houdt zich niet bezig met diversiteit, omdat diversiteit geen doelstelling is maar een instrument. Ik vraag me nog steeds af wat zij precies voor de politie doet waarvoor zij 12.000 euro per maand krijgt. Zij houdt zich niet met diversiteit bezig, omdat het kennelijk bij de politie als een doelstelling wordt gezien, terwijl zij het als een instrument ziet. Ik hoop dat ik haar goed heb begrepen. Het is niet gemakkelijk om deze tekst te interpreteren.

De Amsterdamse politiechef had tegen het AD over Elatik gezegd: ‘Ze kan haarfijn uitleggen waar de echte spanning zit. Bij het selecteren van personeel denken we vaak te veel langs standaardpatronen. We vissen te veel in onze eigen vijver. Fatima houdt mij scherp.’ Ik krijg bijna medelijden met de Amsterdamse politiechef, want Elatik zet hem in haar verklaring neer als een leugenaar. Mevrouw doet immers niks met diversiteit, en ook niet met het verspreiden van de hijab binnen de politie. Het is de plicht van de Amsterdamse politietop om nu concrete informatie te verschaffen over de aard en de omvang van de werkzaamheden van Elatik.

De Amsterdamse krant zou volgens Elatik over haar bestuursperiode in Amsterdam-Oost negatief hebben bericht, terwijl ‘ik samen met mijn collega-bestuurders de shit die onze voorgangers hadden achtergelaten netjes heb opgelost.’ Shit los je niet op, die wordt opgeruimd. Wat een taalgebruik van de modelallochtoon van de Amsterdamse PvdA. Natuurlijk ben ik nu erg benieuwd naar haar adviezen aan de Amsterdamse politiechef!

Afshin Ellian

Citaten uit: Elsevier