De Burger slaapt niet!

De mening van het volk over ons ‘rampenkabinet’!
Er wordt vaak beweerd dat het volk zich laat leiden, zonder enig protest en in feite de hoofdschuldige is van het desastreuze beleid van onze machthebbers. Zo ook bij de mislukte kabinetsformatie.

Ik wil hierbij een paar reacties vermelden over dit laatste gebeuren, niet van de  deelnemers, want die wijzen alleen met hun vingertje naar de andere partijen, zonder de kern van de zaak te benoemen.

Ik las o.a. in Elsevier onderstaande realistischer reacties:

– Op basis van vergelijken van partijprogramma’s staat de PVV veel dichter bij CDA en VVD dan elke andere partij. Het uitsluiten van de PVV en onderhandelen met een wereldvreemde partij als Groenlinks, is volkomen maling hebben aan de verkiezingsuitslag, en derhalve zeer ondemocratisch. Rutte komt weg met het breken van zowat elke verkiezingsbelofte. Het toont mijn inziens aan dat de man veel linkser is dan hij wil doen laten geloven en partij en persoonlijk belang bij hem voorop staan en het algemeen belang achteraan staat. Hij is al eerder bestempeld als visieloos, en dat maakt hij nu elke dag waar.

– Mevrouw Schippers heeft die neuzelaars 2 maanden laten aanmodderen. Dit is kostbaar tijdverlies want men had al binnen 2 uur kunnen vaststellen dat de uitgangspunten van communistisch Groen Links onverenigbaar zijn met alle democratische beginselen. Onze MP Mark Rutte heeft nog wel geschiedenis gestudeerd. Hij heeft tijdens zijn studie niet opgelet of toen ook al alles weggelachen.

– Volgens mij is Rutte bezeten door een diepe persoonlijke rancune wegens beledigingen (mogelijk zelfs van sexuele aard) die Wilders hem heeft aangedaan. Het moet uiterst gevoelig liggen, want een rationele redelijke argumentatie voor de uitsluiting van de PVV voor formatiebesprekingen is niet te bedenken. Het gedoogargument mb.t.. 2012 is lariekoek.
Een persoonlijk trauma bij Rutte dus!

– Het zal wel complotdenken zijn, maar ik heb sterk het gevoel dat Rutte, die een groteske rancune hanteert tegen de PVV, ingefluisterd wordt door Brussel. Koste wat kost willen ze voorkomen dat Wilders aan de macht komt, hoe is dit anders te verklaren dit terugkerende excuus dat Wilders de boel liet klappen, en daar is Rutte nooit overheen gekomen? Laat me niet lachen. Ik vind het van de zotte dat hij persoonlijk gaat bepalen wie uitgesloten wordt, deze hele charade is allemaal voor de bühne, de burger wordt enorm opgelicht.

RP: De burger heeft bliksemsgoed in de gaten hoe de vork werkelijk in de steel zit. Een regering aan de macht d.m.v. bedrog en manipulatie , is funest voor elk land!

Reacties Elsevier.