EU betaalt maffia voor opvang migranten!

Elkaar de bal toespelen…

De Italiaanse maffia verdient een rijkbelegde boterham aan de Europese Unie. Van de 100 miljoen euro die de EU stak in een Italiaans vluchtelingenkamp, werd 32 miljoen verduisterd door de Calabrische maffiatak ‘Ndrangheta. Het kamp wordt gerund door criminelen die de financiële hulp van de Europese Unie graag in eigen zak steken.

De Italiaanse politie arresteerde maandag 68 verdachten, onder wie een geestelijke. Ook de directeur van de Italiaanse hulporganisatie Misericordia was betrokken bij de criminele organisatie. De Italiaanse politie noemt Misericordia ‘een pinautomaat voor de maffia’.

Het vluchtelingenkamp in het Zuid-Italiaanse Isola di Capo Rizzuto zou al meer dan tien jaar in handen zijn van de ‘ndrangheta, de maffiatak die in Calabrië de dienst uitmaakt. Het kamp is een van de grootste opvanglocaties in Europa.

Subsidie Brussel
Met de subsidie uit Brussel creëerden de criminelen een lucratief verdienmodel voor de opvang van migranten. Door geld achter te houden dat was bedoeld voor voeding, verrijkten de criminelen zichzelf. Ook overdreef het vluchtelingenkamp het aantal migranten dat er onderdak kreeg en stak de bijdragen voor de ‘spookmigranten’ in eigen zak.

Ook werd een Italiaanse priester rijkelijk beloond voor zijn diensten aan de asielzoekers. Eduardo Scolio ontving alleen al in 2017 132.000 euro voor ‘geestelijke bijstand’.

Vluchtelingenstroom
De stroom migranten vanuit Libië naar Italië zal dit jaar amper afnemen, zo verwacht het Europese grensagentschap Frontex. De organisatie waarschuwt tegelijkertijd voor gebrekkige controles in Italië.

Afgelopen jaar probeerden 181.000 migranten in gammele bootjes de oversteek te maken vanuit Libië. Omdat de route via Turkije en Griekenland door de EU-migratiedeal met Turkije is afgesloten, besloten meer migranten via Libië te reizen. Op die route nam het aantal migranten in 2016 toe met 17 procent.

Elsevier