COA wil reserve-azc’s, ‘verspreid over hele land’

‘Nederland moet reserve-azc’s, verspreid over heel het land’

The never ending invasion

RP: Ze lappen de mening van de burgers aan hun laars! Ze gaan gewoon door met het volstouwen van Nederland met de (moslim) invasie!

Nederland moet flexibeler worden met de opvang van asielzoekers. Het steeds openen en sluiten van asielzoekerscentra leidt tot te veel kosten en emoties, en moet daarom vervangen worden door een ‘flexibele reservecapaciteit’ aan opvangplekken voor asielzoekers.

Dat willen althans Gerard Bakker, bestuursvoorzitter van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA), en Jos Wienen, burgemeester van Haarlem en voorzitter van de VNG Commissie Asiel en Integratie in een interview met AD.

Meer reservecapaciteit
Volgens de twee bestuurders moet er een ‘asielbuffer, verspreid over het hele land’ komen. De huidige manier waarop het is geregeld – met asielzoekerscentra die openen en dan weer gesloten moeten worden – vinden ze ‘geen slimme benadering’. Wanneer er dus meer asielzoekers komen, moet er snel opvang voor ze geregeld kunnen worden, in plaats van steeds centra op te bouwen en af te breken.

Gemeenten en asielzoekerscentra hebben, net als de omgeving, last van deze asielzoekers – veelal afkomstig uit Noord-Afrikaanse landen als Marokko en Algerije. Ze zijn kansloos in hun asielaanvragen, maar reizen vaak de EU rond op zoek naar de beste vertrekpremie. In de periode dat ze in azc’s zitten veroorzaken ze veel overlast en vertonen ze crimineel gedrag.

Lees hier verder: http://www.elsevier.nl/nederland/achtergrond/2017/05/nederland-moet-reserve-azcs-verspreid-over-heel-het-land-502850/