Waarom FvD tegen migratiemotie PVV stemt

Hij zegt het ‘in bijna alles’ eens te zijn met Geert Wilders, maar dinsdag nam FvD-leider Thierry Baudet afstand van de PVV-leider. FvD stemde tegen een motie van de PVV over een migratieverbod uit moslimlanden.

Kamerleden Léon de Jong en Sietse Fritsma dienden, samen met PVV-leider Geert Wilders, een motie in om ‘de immigratie uit moslimlanden te stoppen’.

De motie heeft wat weg van het inreisverbod van Donald Trump, dat diverse keren is opgeschort door Amerikaanse rechters. Volgens FvD-Kamerlid Theo Hiddema staat het voorstel van de PVV haaks op de Nederlandse waarden en belangen.

Motie Hiddema

Nederland moet migranten toelaten op basis van ‘de gebondenheid met de Nederlandse normen en waarden en de gebleken democratische gezindheid, en niet het land van herkomst’, legt Hiddema uit. De partij pleit voor een Australisch immigratiemodel, waarbij het land zelf bepaalt welke migranten een verblijfsvergunning krijgen, gebaseerd op onder meer het opleidingsniveau.

‘Kortom, Forum voor Democratie vindt deze motie van de PVV contrair aan de Nederlandse waarden en belangen, en zal tegen deze motie stemmen,’ aldus Hiddema.

Immigratie uit moslimlanden

Baudet kreeg direct veel kritiek op sociale media omdat FvD tegen de motie stemde. Op Twitter onderstreept de politicus dat ‘het niet gaat om moslimimmigratie, het gaat om immigratie uit moslimlanden. Dus: christenen, homo’s, yezidi’s’.

Elsevier

RP: Wij zouden zeggen “Het is geen vlees noch vis” Je kunt niet zeggen dat de massa- immigratie funest is maar dat het geld moet worden besteed aan een betere integratie van volkomen incurabele immigranten, die een heel ander doel (i.c. overheersing) voor ogen hebben! Iedereen met een gezond verstand weet dat de hier binnengehaalde immigranten uit moslimlanden niet willen integreren, maar slechts 1 doel hebben: “Het ISLAMISEREN van hun gastlanden”