Hongarije eist vertrek Timmermans!

Timmermans, de hypocriete vicevoorzitter van de Europese Commissie

De Hongaarse regering eist het vertrek van Frans Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie. Volgens het Hongaarse ministerie van buitenlandse zaken is het ‘onrechtvaardig en onaanvaardbaar’ dat Timmermans de Hongaarse premier Orbán heeft beschuldigd van antisemitisme, zo schrijft het AD op basis van een verklaring die vanmiddag verspreid zou zijn.

De onenigheid tussen Timmermans en Orbán duurt al langer. Hongarije is van plan om een nieuwe onderwijswet aan te nemen en Timmermans heeft daar felle kritiek op geuit. Als gevolg van de wet zou de Centraal-Europese Universiteit, gefinancierd door de Joods-Hongaarse zakenman George Soros, moeten sluiten. Tijdens een debat vorige maand in het Europees Parlement stelde Orban dat Soros slechts een ‘Amerikaanse speculant’ is.

‘Lafaard’
In een interview met Die Zeit werd Timmermans gevraagd naar de uitspraken van Orbán. Volgens de krant waren de opmerkingen antisemitisch te noemen. In een reactie daarop zei Timmermans: ‘Ik heb de uitlating op precies dezelfde manier als u begrepen en was verontwaardigd.’
De Hongaarse minister van buitenlandse zaken noemt Timmermans nu ‘een lafaard’, omdat hij deze ‘beschuldiging’ niet uitte in het Europees Parlement, maar pas later via Die Zeit.

https://fd.nl/economie-politiek/1200842/hongarije-eist-vertrek-timmermans?utm_source=nieuwsbrief&utm_campaign=fd-ochtendnieuwsbrief&utm_medium=email&utm_content=20170505&s_cid=671

Advertenties