IS DE POLITIEK EEN ONDERNEMING?

Politiek ondernemen

Een politieke partij is geen DOEL, maar een MIDDEL! Lees de kwestie Henry Keizer!

Een middel om ideeën te bediscussiëren en te verwezenlijken. Iets wat politici nogal eens vergeten, zodra de macht in zicht komt of behouden moet worden. Of zoals Keizer het verwoordt: “De VVD is ook gewoon een organisatie die dingen voor elkaar moet krijgen.”

‘VVD-voorzitter Henry Keizer verrijkte zichzelf en werd multimiljonair’
Rutte-vertrouweling deed dit met goedkeuring van VVD-coryfeeën.
Partijvoorzitter Henry Keizer van de VVD werd in 2012 voor een schijntje eigenaar van een zeer succesvol miljoenenbedrijf. Hij kocht ver onder de marktwaarde alle aandelen van een vereniging waarbij Keizer zelf bestuursadviseur is. Dit blijkt uit onderzoek van Follow the Money.

Henry Keizer verschafte met drie zakenpartners voor 30 duizend euro het miljoenenbedrijf De Facultatieve, een uitvaartorganisatie die destijds minstens 31,5 miljoen euro waard was. Hij werd directeur-grootaandeelhouder en in een klap multimiljonair.

‘Dit is inhaligheid en hebzucht’
Deskundigen reageren vol ongeloof als ze de financiële details van de transactie onder ogen krijgen. ‘Dit is geen liefdadigheid, dit is inhaligheid en hebzucht. Een treffend voorbeeld van de graaicultuur’, zegt Hester Bais, advocate in financieel recht. Fiscalist Christiaan Vos spreekt van een ‘ogenschijnlijke viertrapsraket van zelfverrijking’ waar de schijn van belangenverstrengeling tot een ‘opvallend lage koopprijs’ heeft geleid. Gepensioneerd analist Roel Gooskens: ‘Wanneer je deze transactie positief bekijkt, is er sprake van risicoloos ondernemen. Kijk je er met een neutrale blik naar, dan is dit regelrechte diefstal.’
http://politiek.tpo.nl/2017/04/21/vvd-voorzitter-henry-keizer-verrijkte-en-werd-multimiljonair/

Fragment Buitenhof
https://www.npo.nl/buitenhof/30-04-2017/VPWON_1265961/POMS_VARA_8594760

VVD-voorzitter Keizer sloot een stiekeme deal
En nog twee aantijgingen in het onderzoek naar VVD-voorzitter
Heeft Henry Keizer, ondernemer en VVD-voorzitter, zich verrijkt over de rug van een ideële vereniging die ooit is opgericht om het recht op crematie te bevechten? Vorig weekeinde schreef onderzoeksplatform Follow the Money over een ‘buitensporig lucratieve deal’ uit 2012. Voor een bedrag ver onder de marktwaarde zou Keizer de commerciële Beheermaatschappij De Facultatieve hebben gekocht van de Koninklijke Vereniging voor Facultatieve Crematie. Hij was ten tijde van de koop zelf manager van het bedrijf.
http://www.volkskrant.nl/politiek/vvd-voorzitter-keizer-sloot-een-stiekeme-deal~a4491476/

In de VVD groeien de zorgen over de onrust rond partijvoorzitter Henry Keizer. Vrijwel alle partijgeledingen worden dinsdagavond door Keizer en partijleider Rutte op de hoogte gesteld over de ontstane situatie. Het landelijk hoofdbestuur, de regiobesturen en de fractievoorzitters in beide Kamers, Halbe Zijlstra en Ankie Broekers-Knol, komen daartoe samen in Den Haag.
http://www.volkskrant.nl/politiek/vvd-komt-dinsdag-bijeen-voor-bijpraatsessie-over-kwestie-keizer~a4491903/

VVD-ministers houden voorlopig vertrouwen in omstreden voorzitter Henry Keizer
Plus: EenVandaag vrijdag niet welkom bij verklaring
De bewindslieden van de VVD wachten af wat de uitleg is van de in opspraak geraakte VVD-voorzitter Henry Keizer. Dat hebben ze woensdag geantwoord op vragen over de kwestie. Volgens journalisten van Follow the Money heeft Keizer niet integer gehandeld bij een zakendeal.

“Het lijkt mij heel goed om eerst eens naar Keizer te luisteren, voor daar commentaar op te leveren”, zegt minister Henk Kamp (Economische Zaken). Ook op de vraag of de integriteitscommissie van de VVD een onderzoek moet instellen, antwoordt Kamp dat er wat hem betreft eerst meer informatie op tafel moet komen. “Ik heb veel vertrouwen in de heer Keizer”, wil Kamp wel kwijt.
http://politiek.tpo.nl/2017/04/26/vvd-ministers-houden-voorlopig-vertrouwen-in-omstreden-voorzitter-henry-keizer/

RP: Deze uitspraak van Tim Jansen (auteur) vind ik het meest gepast en het meest geloofwaardig:
“De grootste politieke partij van Nederland is een bedrijf geworden. Een efficiënt bedrijf met maar één product: de mening van de partijtop. Vooralsnog een strategie die in klinkende munt is terugbetaald door de consument, zoals de kiezer in het universum van Keizer heet.”
http://www.hpdetijd.nl/2017-04-30/zaak-henry-keizer-ondernemerschap/

RP: Dit is ook de reden waarom het establishment elkaar altijd de bal toespeelt!  Lees ook dit:  Waarom willen bedrijven zo graag een groen kabinet?  Presidentskandidaat Macron als sterkste uit de bus na ‘slechtste tv-debat uit de geschiedenis’