Wijkagent woedend: jongeren niet vervolgd voor groepsterreur tegen politie in zwembad Hoorn!

Het Openbaar Ministerie toont zich weer eens slapper dan slap: (alweer) vijf straatterroristjes die een zwembad onveilig maakten en zich vervolgens agressief gedroegen tegen de politie, worden niet vervolgd.

Het gespuis, vijf jongens van tussen de 15 en 17 jaar, werd dinsdagavond aangehouden nadat ze zich ernstig hadden misdragen in het zwembad in Hoorn. Toen ze meermaals weigerden om het bad te verlaten, moest uiteindelijk zelfs de politie tussenbeide komen. De jongeren wisten van geen ophouden, want ze scholden de agenten veelvuldig uit met “kanker” en gedroegen zich agressief.

Zoals de agent zelf al schrijft, zijn de knapen aangehouden voor vergrijpen die strafrechtelijk dienen te worden vervolgd. Maar helaas voor deze hardwerkende wijkagent komt het OM niet over de brug. Twee dagen na de aanhoudingen bij het zwembad schrijft hij op Twitter:
“De ZSM-officier van justitie heeft gisteren beslist; geen verdere vervolging! Minderjarige daders waren al genoeg gestraft! Hadden klappen wapenstok gehad en nacht in cel verbleven. De opgemaakte processen-verbaal met exact en uitgebreid beschreven strafbaar en grensoverschrijdend gedrag maakten kennelijk geen indruk.”

In een (inmiddels verwijderde) tweet uit de agent zijn bittere teleurstelling over de slappe houding van het OM:
“Geweld tegen hulpverleners wordt keihard aangepakt! Ja, ja, maar nu ff niet. Teleurstellende en onbegrijpelijke beslissing”
Het respect voor de politie neemt zienderogen af. Veel jongeren hebben geen enkel respect meer voor gezag en deinzen er niet voor terug om agenten uit te schelden met “kanker” en meer van dat soort termen. Maar in plaats van dat het OM vierkant achter de agenten staat, toont de officier van justitie zélf geen enkel respect voor de mannen en vrouwen die op straat criminaliteit moeten bestrijden.

http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/04/wijkagent-woedend-jongeren-niet-vervolgd-voor-groepsterreur-tegen-politie-in-zwembad-hoorn/

zwembad-immigrants

Fijn die gratis recreatie in Nederland!