HET NIEUWE KABINET PAKT BIJNA ALLE AUTORIJDERS!

Pas op! De hele milieuwaanzin die alleen de zakken van de kapitalisten dient te vullen, zal de ‘gewone’ burger funest worden!

Milieucommissies formatiepartijen akkoord over kilometerheffing en verkoopverbod benzineauto!

De milieu-afdelingen van de vier partijen die op dit moment een kabinet aan het vormen zijn, hebben een akkoord bereikt over de milieudoelstellingen voor de aankomende jaren. Dat melden De Volkskrant en de NOS.

VVD, CDA, D66 en GroenLinks zouden de voorstellen al hebben voorgelegd aan hun achterban, die inmiddels ook akkoord zouden zijn. Volgens de NOS zijn ook de ChristenUnie en de PvdA bij de afspraken betrokken.
Enkele belangrijke punten uit het akkoord zijn de komst van een variabele wegenbelasting, het sluiten van alle kolencentrales en een verkoopverbod voor auto’s die rijden op fossiele brandstoffen.

Kilometerheffing
De wegenbelasting wordt afhankelijk van het aantal kilometers dat iemand per jaar aflegt. Ook de uitstoot van de auto telt mee in de berekening van het tarief.
Daarnaast wordt de verkoop van nieuwe auto’s die rijden op benzine of diesel ontmoedigd. Vanaf 2025 moet er zelfs een volledig verkoopverbod zijn op ‘fossiele’ auto’s. Om dat mogelijk te maken worden er de komende jaren veel meer laadpalen voor elektrische auto’s geplaatst.

Andere plannen uit het akkoord zijn verder dat de gaswinning in Groningen verder omlaag gaat, de overheid stopt met het importeren van gas uit het buitenland en de komende jaren er veel meer windmolens bij worden gebouwd. Ook moet er een groot netwerk van aaneengesloten natuurgebieden komen.

Klik hier om het volledige akkoord tussen de partijen te lezen.
De vier partijen die op dit moment onderhandelen moeten nog een volledig regeerakkoord bereiken. Mocht dat lukken, dan is de kans groot dat deze plannen daarin worden meegenomen.

Door: Jelle Dijkstra

https://wnl.tv/2017/04/26/formatiepartijen-akkoord-kilometerheffing-en-verkoopverbod-benzineauto-op-komst/